Luc Binst ontwerpt bijzondere bar voor restaurant Te Kook in Antwerpen

Met een centraal geplaatste, gele toog in het hightech bekledingsmateriaal DuPont Corian heeft restaurant Te Kook van topchef Johan Segers een bijzondere en niet-doordeweekse setting. Strak design, functionaliteit en gastronomie vinden elkaar in een levendig historisch kader. Luc Binst van architectenbureau Crepain Binst Architecture (CBA) verklaart zijn keuze voor DuPont Corian.
Met een centraal geplaatste, gele toog in het hightech bekledingsmateriaal DuPont Corian heeft restaurant Te Kook van topchef Johan Segers een bijzondere en niet-doordeweekse setting. Strak design, functionaliteit en gastronomie vinden elkaar in een levendig historisch kader. Luc Binst van architectenbureau Crepain Binst Architecture (CBA) verklaart zijn keuze voor DuPont Corian.




"De inrichting van een restaurant dat met zijn architectuur een sterke persoonlijkheid wil neerzetten, is voor CBA een boeiende uitdaging," vertelt architect Luc Binst. "In ons project moesten we de visie van opdrachtgever en chef Johan Segers integreren; daarnaast wilden we met ons architecturaal concept aansluiten op dit historische plein met zijn inboedelmarkt, veilinghuizen en Plantin-Moretusmuseum. Zulk een met betekenis geladen omgeving vraagt om soberheid en transparantie. Daarom kozen we in ons ontwerp voor een volledig beglaasde pui, primaire kleuren als wit voor de wanden, zwart voor de keuken en krachtig geel voor de ronde bar in DuPont Corian, die als cirkel op het ruitvormige vloeroppervlak is neergezet. De openheid van de cirkelvorm zorgt voor maximaal contact met de gasten. De architectuur van de ruimte en het DuPont Corian materiaal zijn beslissend in de beleving."




Hygiëne

Restaurant 'Te Kook' is het derde restaurant van topchef Johan Segers, gelauwerd met een Gault-Millau Life Time Achievement Award. 'Te Kook' moest een joviale sfeer uitstralen, aansluitend op het brasserieconcept en het karakter van het oude stadshart. "Het zonnige geel van in de massa gekleurd DuPont Corian is schitterend als blikvanger", zegt chefkok Johan Segers. "Bij DuPont Corian is er ook het aangename gevoel bij aanraking van het materiaal. Het voelt warm en zacht aan, maar is anders dan hout heel gemakkelijk schoon te maken"




"Voor deze uitvoering was DuPont Corian een zeer toepasselijk materiaal", legt Luc Binst uit. "Het laat zich thermisch vormen en buigen, doorboren, frezen, alle bewerkingen die bijvoorbeeld met hout mogelijk zijn. Maar het is ook in de massa gekleurd, zodat krasjes niet opvallen en herstellingen mogelijk zijn. De panelen worden naadloos verlijmd zodat het aan de strengste hygiënische normen beantwoordt."

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage