Lunch with an Architect verwelkomt Kengo Kuma

Drie keer per jaar snijdt Lunch with an Architect belangrijke thema's aan uit de architectuurwereld om de rol van de architectuur voor de identiteit van de stad te bespreken. Op maandag 21 september verwelkomt Lunch with an Architect daarom de Japanse architect Kengo Kuma.

Lunch with an Architect

Lunch with an Architect is een initiatief van Forum Press + Communication. Het heeft als doel een forum te creëren voor reflectie en dialoog over de rol van de architectuur bij de identiteitsvorming van een stad en ter verbetering van de architecturale kwaliteit in Brussel. Daarom snijdt Lunch with an Architect driemaal per jaar zowel grote actuele thema's uit de architectuurwereld aan als specifieke Belgische kwesties, innovaties en emblematische lopende projecten.

 

Kengo Kuma

Kengo Kuma is een van de meest invloedrijke Japanse architecten en is bekroond met tal van internationale prijzen. Zijn architectuur kan het best worden omschreven als een poëtisch geheel van licht, transparantie en een dialoog tussen materialen. Zijn creaties zijn zowel in Japan te bewonderen als in Europa en de Verenigde Staten. Enkele van zijn Europse verwezelijkingen zijn onder andere de Cité de la Musique in Besançon, het FRAC in Marseille en het Conservatoire de Musique in Aix-en Provence. Voor Lunch with an Architect komt hij voor de eerste maal naar België.

 

Praktisch

Op maandag 21 september van 12u tot 14u gaat Lunch with an Architect door in de Flagey in Brussel. Na de conferentie krijgen deelnemers een lichte lunch. De kostprijs bedraagt €98, maar er is korting mogelijk voor architecten jonger dan 30 jaar oud. Inschrijven op voorhand is verplicht en kan via de site.

Deel dit artikel:

Onze partners