Luxe en rust in hotel Waldorf Astoria Amsterdam

Het roemruchte Waldorf Astoria te Amsterdam is gevestigd in zes 17e eeuwse panden aan de Herengracht. De monumentale panden zijn vanbinnen volledig gestript en met elkaar verbonden tot één luxueus hotel naar ontwerp van OZ Architect. Met 400 m² OWAplan van OWA Benelux werd het hotel voorzien van een stijlvolle en luxe uitstraling. Het naadloos akoestische plafond verzorgde bovendien een aangename akoestiek in o.a. de restaurants, conferentieruimtes, de fitnessruimte en het zwembad.

Het Waldorf Astoria hotel heeft  de grootste private binnentuin van Amsterdam, gelegen tussen de zes panden aan de Herengracht en een gelijk aantal (kantoor)panden aan de Keizersgracht.

Naast een luxueuze uitstraling is ook het akoestisch klimaat van essentieel belang in het Waldorf Astoria Amsterdam. Waar de hotelkamers moeten voldoen aan hoge eisen op gebied van geluidsisolatie, is in het zwembad de geluidsdemping van groots belang. Wie veel betaalt voor een hotelkamer verwacht namelijk te baden in luxe en rust.

Daarom is het zwembad voorzien van een naadloos akoestisch OWAplan plafond. Zo worden de echo’s die normaal in zwembaden aanwezig zijn flink beteugeld. Om diezelfde reden is ook de fitnessruimte volledig voorzien van het naadloos akoestische OWAplan.

 

Eén strak geheel

Ook in de restaurants en congresruimtes is het naadloze spuitplafond toegepast om de weerkaatsing van geluid tegen te gaan.

Rene van Ham van Dubah Afbouw vertelt: “Daar hebben we OWAplan gecombineerd met een gewoon gipsplatenplafond, in een verhouding van ongeveer 40/60. Wel is het gehele plafond afgewerkt door spuitbedrijf Ako Tech met de akoestische spuitpleister van OWA. Daardoor is er geen verschil tussen de twee soorten plafonds zichtbaar en oogt het als één strak geheel.”

 

Vijf sterren aan de Herengracht

Het Waldorf Astoria hotel is gelegen aan de door UNESCO als werelderfgoed aangemerkte grachtengordel van Amsterdam. Het hotel beschikt over 93 ruime kamer, suites en lofts met uitgebreide voorzieningen en prachtig uitzicht. Bezoekers kunnen volledig tot rust komen in de luxe Guerlain spa met behandelkamers en zwembad.

Daarnaast zijn er zeven evenementen- en congresruimtes en restaurants, waaronder het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Librije’s Zusje.

Deel dit artikel:

Onze partners