Macoustics, spin-off van Macobo, richt zich exclusief op akoestiek

Macoustics, de nieuwste spin-off van Macobo is er klaar voor! Als akoestisch studie- en adviesbureau richten zij zich op bouwakoestiek, zaalakoestiek en omgevingsakoestiek.

Als allround ingenieursbureau biedt Macobo een totaalpakket van bouwkundige studies aan. “Om de markt gerichter te kunnen bedienen, leveren we onder de noemer Macoustics nu ook akoestische studies aan”, opent Sales & Marketing Manager, Maaike Deverwerre. “De spin-off is ontstaan uit onze eigen afdeling bouwakoestiek en de overname van het gerenommeerd bureau Johan De Laere.”

 

Compromis

“Een optimaal akoestisch ontwerp is altijd een soort compromis: in een huiskamer wil men spreken én naar radiomuziek luisteren. In een landschapskantoor wil men ongestoord kunnen werken én telefoneren. In een kerk moet spraak worden verstaan én orgelmuziek tot zijn recht komen,” vertelt ing. Patrick Pans, Teamleader Akoestiek. “Wij bieden studies en advies aan om deze zeer specifieke problematiek op te lossen.”

Architecten en projectontwikkelaars kunnen terecht bij Macoustics, maar ook de overheid en de industriële sector. Bij akoestiek wordt er vaak gedacht aan geluidsoverlast in gebouwen of aan zalen met een slechte binnen-akoestiek, maar ook geluid afkomstig van bijvoorbeeld de industrie of het verkeer kan overlast veroorzaken naar woningen.

 

Akoestisch vraagstuk

De ervaren ingenieurs hebben de vereiste kennis van bouwmaterialen en -methodes en de recentste software en meetapparatuur wordt aangewend voor het oplossen van uw akoestisch vraagstuk. Macoustics heeft ook de nodige erkenningen in huis voor de uitvoering van akoestische onderzoeken, saneringsstudies en metingen in het kader van de Vlaamse Milieuwetgeving (VLAREM).

“In een hedendaags project is een akoestische studie onmisbaar”, concludeert Patrick Pans.

Deel dit artikel:
Onze partners