Massieve plaatkern Habito® verhoogt comfort en bespaart wanddikte

Geluidsoverlast is een van de grote uitdagingen van de toekomst aangezien bouwgronden kleiner worden en we alsmaar dichter op elkaar wonen. Onder de oorzaken van die akoestische prikkels horen onder andere de immer dunne tv-schermen die we aan de wand hangen, videogames en home-cinema systemen die lage bastonen produceren. Lawaai is er dus letterlijk overal. De massieve plaatkern van Habito® van Gyproc draagt bij aan het geluidscomfort tussen verschillende ruimten.

Habito® zorgt niet alleen voor rust in huis. Deze wand is tot vijf keer sterker dan de traditionele bouwmaterialen. Het verschil is voelbaar. Spelende kinderen, het verplaatsen van meubilair, de stofzuiger of gewoonweg de gebruikelijke slijtage: Habito® gaat niets in de weg. Dit verhoogt uiteraard het gebruikerscomfort: minder onderhouds- en herstellingswerken in de ruimten die het meest gebruikt worden.

Wanden bekleed met Habito® bieden niet alleen de flexibiliteit om nieuwe ruimtes in te richten of te verbouwen of zelfs je hele huis onder handen te nemen. Het bevestigen van keukenkasten, wandrekken, gordijnroedes, flatscreens, … wordt ook kinderspel. De technologie gebruikt bij de ontwikkeling van de Gyproc® Habito® maakt het mogelijk om voorwerpen tot 30 kg per ophangpunt op een heel eenvoudige manier op te hangen door simpelweg een schroef te gebruiken.

Minder massa, meer vierkante meters. In vergelijking met conventionele gebouwde wanden van metselwerk, spaart Habito® tot 25% wanddikte uit. Die extra vloerruimte maakt bij de verkoop of verhuur het verschil. 

Bron: Gyproc
Deel dit artikel:

Contacteer Gyproc®

Onze partners