Met RENOLUTION genieten ook uw professionele klanten van renovatiepremies

De huidige explosie van de energieprijzen herinnert ons er nog maar eens aan: een slecht geïsoleerd gebouw en/of een ongeschikt verwarmingssysteem leidt tot een overmatig energieverbruik, met rampzalige gevolgen voor de planeet... en de portemonnee. Terwijl het bestaan van renovatiepremies welbekend is bij particulieren, is dat wellicht minder het geval voor professionals en rechtspersonen. Als architect kunt u uw klanten hierover informeren, wat hen kan helpen om de stap te zetten.

Stijgende materiaal- en arbeidskosten, bevoorradingsproblemen of zelfs tekorten,... bedrijven hebben het momenteel moeilijk. Helaas hebben zij geen controle over de oorzaken van deze ontwikkelingen. Aan de andere kant hebben zij alle kaarten in handen om de energiekosten in verband met de verwarming en klimatisatie in hun gebouwen te verlagen om te voorkomen dat deze kosten hun winstmarges nog wat verder uithollen... en tegelijkertijd kunnen ze hiermee het thermisch comfort en dus het welzijn van hun werknemers verbeteren.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest biedt verschillende premies aan. De RENOLUTION-premies verschillen naargelang van de categorie waartoe je behoort. De basiscategorie is de standaardcategorie voor professionele rechtspersonen (kantoren, administraties, industriële gebouwen,…). Verenigingen en instellingen (scholen, sociale werkplaatsen, sportcomplexen) kunnen beroep doen op een voorkeurscategorie. Het totale bedrag aan overheidssteun (subsidies, premies...) kan oplopen tot 200.000 euro per onderneming over een periode van drie fiscale jaren, of zelfs 500.000 euro voor ondernemingen die een dienst van algemeen economisch belang (DAEB) verlenen. Er zijn ook federale subsidies beschikbaar, waaronder een fiscaal voordeel voor energiebesparende investeringen.

Het aantal en de diversiteit aan premies laat ons niet toe ze in dit artikel allemaal uit de doeken te doen, maar weet dat u op de RENOLUTION-website in enkele kliks de premies vindt die aansluiten bij uw situatie en noden, of u nu werkzaam bent in de publieke of private sector.

Aarzel niet om de Facilitator Duurzame Gebouwen te contacteren voor alle technische informatie. Bekijk alle informatie op deze website. Onafhankelijke experten staan u gratis bij in uw renovatieproject. Het nog langer uitstellen is geen optie...

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage