Metalen klimaatplafonds voor RTBF Luik

Mediaproducent RTBF verhuisde het hoofdkantoor in 2010 naar het Médiacité in Luik. Eind 2010 leverde OWA, fabricant van plafondsystemen op basis van mineraalwol, daar 2.200m2 metalen plafonds, waarvan ruim de helft klimaatplafonds.

Mediaproducent RTBF verhuisde het hoofdkantoor in 2010 naar het Médiacité in Luik. Eind 2010 leverde OWA, fabricant van plafondsystemen op basis van mineraalwol, daar 2.200m2 metalen plafonds, waarvan ruim de helft klimaatplafonds.


De naadloze, akoestische OWA-plan plafonds

Klimaatplafonds

Van de 2.200mmetalen plafonds die OWA Tecta leverde bij RTBF, was 1.800m2 zogenaamd klimaatplafond. Dit plafond wordt geproduceerd door de firma Beddeleem uit het Belgische Nazareth. Dankzij dit product is een airconditioning overbodig. Jan Otten is verantwoordelijk voor OWA Tecta, de bedrijfstak van OWA voor metalen plafonds. Hij begeleidde het project bij RTBF:

Voor RTBF is een klimaatplafond de ideale oplossing. Doordat zij veel audiovisuele producten maken, hebben zij veel apparatuur in de ruimte staan. Deze leveren bij elkaar erg veel warmte. Dankzij de klimaatplafonds, heeft de apparatuur nauwelijks invloed op de temperatuur in de ruimte. De plafondpanelen werden door de firma Beddeleem voorzien van een JB-COOL Aquatherm klimaatsysteem. Dit systeem zorgt voor de klimaatbeheersing in het pand.”Sfeerimpressie van Médiacité in Luik met de OWA-plan plafonds

Metalen plafonds

Jan Otten vertelt over de voordelen van een metalen plafond:

Het mooie van metalen plafonds is dat je altijd maatwerk levert. Dankzij de verschillende beschikbare systemen, kunnen klanten kiezen voor een plafond dat aansluit bij de uitstraling van hun onderneming.”
Het plafond is bovendien mooi afgewerkt: dankzij het gebruik van het zogenaamde C-Bandrastersysteem zijn naden in het plafond nauwelijks zichtbaar en is de verlichting volledig in het plafond verwerkt. 


Full service partner

Bij de oplevering van Médiacité eind 2009 was OWA eveneens betrokken. In alle centrale ruimten plaatste OWA in totaal zo’n 1.400 m2 OWA-plan, het naadloos akoestisch plafond van OWA. Sven Spooren, Sales Manager van OWA vertelt over deze plafonds: “Dit OWA-plan plafond bouwen we in verschillende stappen op. Het montagebedrijf plaatst de metalstud ophangstructuur en monteert de panelen. Vervolgens werkt OWA dit plafond af. Zo wordt het een esthetisch, akoestisch en brandwerend plafond.”Sfeerimpressie van Médiacité in Luik

Médiacité

Médiacité is, met een oppervlakte van 190.000m2, één van de grootste winkelcentra van België. Naast de ruim honderd winkels zijn er acht bioscoopzalen, een Olympische schaatsbaan, restaurants en een groot aantal bedrijven. Médiacité werd gebouwd op de plek van de voormalige staalfabriek in de wijk Longdoz. Met de bouw van dit hypermoderne, multifunctionele complex, blaast Luik de wijk nieuw leven in. Architect-designer Ron Arad ontwierp het futuristische gebouw in samenwerking met architectenbureau Jaspers-Eyers. Bij het ontwerp werden architectuur en duurzaamheid op een unieke manier gecombineerd. Médiacité trekt jaarlijks zo’n 7 miljoen bezoekers.


 
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners