‘Mini-opleidingen’ architectuur, stedenbouw en ruimtelijke planning aan UAntwerpen

De Faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen stelt verschillende lessen in het onderzoeksdomein Architectuur en Stedenbouw open voor een breder publiek. De lessen of lespakketten gelden als ‘micro-credentials’ of kortlopende, deeltijdse opleidingen waar professionelen gemakkelijk kunnen aanschuiven.

Ontwikkel bijvoorbeeld een sterke, kritische blik op hedendaagse architectuur met ‘Architecture: a critical understanding’. De lessen worden gevoed vanuit verschillende wetenschapsdisciplines en behandelen diverse actuele uitdagingen zoals klimaatverandering, de digitale omgeving en inclusiviteit.

Of verdiep je in beleid rond processen die een impact hebben op onze leefomgeving met ‘Maatschappij, mobiliteit en ruimte’. Dit lespakket verheldert de concepten die zowel in omgevings- en mobiliteitsbeleid worden gebruikt, als bij processen die een impact hebben op de leefomgeving zoals gentrificatie, globalisering, verstedelijking, regiovorming of de ontwikkeling van vastgoedmarkten.

In ’Onderzoeksmethoden en technieken in de ruimtelijke planning’ ga je dan weer aan de slag met specifieke methodologieën zoals GIS. De lessen introduceren belangrijke onderzoeksmethoden en analysetechnieken die in de praktijk van de ruimtelijke planning en stedenbouw gebruikt worden om beleid te onderbouwen.

Bekijk het volledige aanbod via deze link.

Bron: VAi
Deel dit artikel:
Onze partners