Modulaire lichtbron Hood Mini combineert design en functionaliteit

© Fagerhult
© Fagerhult
© Fagerhult
© Fagerhult

Fagerhult verwelkomt een kleine versie van de succesvolle Hood. In 2012 bracht ateljé Lyktan dit ontwerp van studio Form Us With Love op de markt. Een ijsbreker in elk kantoor- school -en hotel project. Modulair, geluidsabsorberend en voorzien van een ledbron die voor comfortabel licht zorgt.

Hood Mini biedt een oplossing om in open ruimtes zones te creëren met een aparte look & feel, en tegelijk het omgevingsgeluid te temperen. De modulaire structuur zorgt dat de kap en lichtmodules uitgebreid kunnen worden naargelang de behoefte.

Hood Mini heeft dezelfde modulaire denkwijze als Hood en kan zowel als enkele armatuur als in lineaire systemen worden gebruikt. De kap is eveneens van vilt en heeft zo dezelfde akoestische eigenschappen.

Met Hood mini kunnen kleine kamers en privézones gecreëerd worden door het armatuur boven bijvoorbeeld kleinere vergader- of eettafels op te hangen. Het past net zo goed in de publieke omgeving als thuis boven de eettafel. Dankzij de gemeenschappelijke vormfactor en soortgelijke opaal diffusor als Hood kunnen beide uitstekend in dezelfde ruimte gecombineerd worden.

Elegantere uitstraling

Hood Mini is een goede aanvulling op Hood en heeft naast een elegantere uitstraling een meer toegankelijke prijs. In overleg met de ontwerpers werd een nieuw kleurenpalet samengesteld. Geïnspireerd op de natuur en aangevuld met een uitdagende en sterke kleur, die het vroegere rood vervangt.

Het armatuur is makkelijk te installeren en past technisch zowel in een professionele als residentiële omgeving. Er is de keuze tussen een ledbron met dali of switch dimming enerzijds of een E27 fitting.

Deel dit artikel:
Onze partners