Montagna Lunga verenigt schoonheid en functionaliteit in Beckhoff-interieur

Het nieuwe Belgische Beckhoff-kantoor, een internationale speler op het gebied van automatiseringstechnieken, kreeg een functioneel interieurontwerp. Een project dat begon vanuit praktische overwegingen werd vertaald naar een coherent interieurconcept door Montagna Lunga.

De enige projecteisen die de opdrachtgever oplegde, waren de ruimtelijke indeling, een goede akoestiek en de verwerking van het logo in het kantoorinterieur. Montagna Lunga koppelde die functionele vraag aan een sfeer en een stilistische invulling.


Rust en stilte

Een ingetogen kleurenpallet zorgt, in combinatie met andere interieuraspecten, voor een rustige en huiselijke sfeer. Een bewuste keuze die de productiviteit van het personeel dient te verhogen. Deze rust komt ook terug in de keuzes die werden gemaakt op het gebied van akoestiek en ruimtelijke indeling. De vloerbekleding bestaat uit verschillende elementen: doorheen het kantoor wordt een combinatie gemaakt tussen Rockfon-panelen, Gyproc, iD Square vinyltegels en Desso-tappijttegels van Tarkett. Dit duurzaam, maar mooi design met een geluidsreductie van 15 dB, zorgt ervoor dat er in het gehele kantoor efficiënt gewerkt kan worden zonder storende omgevingsgeluiden. Er werd ook overal akoestische muurbekleding geplaatst (In-Felt). 

Afhankelijk van de ruimte werd er een ander soort vloer gelegd. In de polyvalente ruimte, die fungeert als eet- en werkruimte, werden er uit onderhoudsoverwegingen vinyltegels geplaatst. De muur werd bekleed met een speels blokkenmotief in verschillende neutrale kleuren. De vloer vormt met zijn sobere tint een subtiele combinatie met de wanden. Daarnaast werd er in deze ruimte ook gebruik gemaakt van indirect licht dat verwerkt werd in de wanden en de plafondpanelen.

 

Onderlinge verbondenheid en akoestiek

Ook de ruimtelijke indeling speelt in op goede akoestiek. Het complex beschikt over drie aparte kantoren. Hoewel de CEO beschikt over een eigen ruimte, bevindt hij zich toch tussen het personeel. Het kantoor werd in lijn geplaatst met de overige kantoorruimtes. Via een glazen wand wordt contact gelegd met het personeel.

Daarnaast voorzag Montagna Lunga ook aparte ruimtes met glazen schuifdeuren, die bij het openschuiven weggewerkt worden in de wand. Wanneer werknemers in alle stilte willen telefoneren, kunnen zij gebruikmaken van deze ruimtes.

 

Oog voor detail en functionaliteit

Het concept werd tot in de puntjes uitgewerkt. Het logo werd geïntegreerd in het interieur en er werd verlichting geplaatst boven de lamellen aan de voor- en zijgevel in Beckhoff-rood. “Wij opteren altijd voor een functioneel ontwerp en dat hebben we ook kunnen verwezenlijken in dit project. Werknemers kunnen gescheiden werken, maar er is toch een vorm van visueel contact via de doorzichtige wanden. We zorgde voor een rustige omgeving met een minimale hoeveelheid aan afleidingen,” vertelt Jaak Langenberg, mede-uitbater van Montagna Lunga.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners