Natuurlijke isolatiematerialen zorgen voor kwalitatieve en duurzame isolatie

Het gebruik van natuurlijke isolatie is aan een opmars bezig. SOPREMA speelt in op deze trend met PAVATEX, het gamma natuurlijke isolatiematerialen. "U kan er beter en gezonder mee isoleren", klinkt het bij SOPREMA.

Natuurlijke isolatie wordt vervaardigd op basis van honderd procent natuurlijke materialen zoals houtvezels, vlas, hennep, schapenwol, kurk,…

Eén van de hoogwaardige natuurlijke isolatiematerialen op de markt is houtvezelisolatie. Deze vorm van isolatiemateriaal wordt vervaardigd uit vezels van naaldhout. Resthout wordt bij de verschillende zagerijen opgehaald. Resthout wordt ontvezeld wat de basisgrondstof voor de houtvezelplaten vormt.

Houtvezelisolatie heeft tal van voordelen:

  • Milieuvriendelijk:

Deze isolatiesoort wordt gemaakt van resthout en is dus volledig gerecycleerd. Bij het productieproces is er de mogelijkheid om nat of droog te produceren. Als bindmiddel van de vezels wordt bij het natte productieproces gebruik gemaakt van het natuurlijke bindmiddel in bomen: lignine. Bij het droge proces gebruikt SOPREMA een Natureplus© gecertificeerd bindmiddel.

Door het hoogtechnologische productieproces kan de hoeveelheid bindmiddel beperkt worden. Ook op het einde van zijn lange levensduur kan dit materiaal weer gerecycleerd worden. Het wordt zelfs gecomposteerd of gebruikt voor de opwekking van energie.

 

  • Uitstekende thermische isolatie:

Isolatiematerialen op basis van houtvezel hebben net als hout een van nature hoge isolatiewaarde (lambdawaarden 0,036 w/mK tot 0,047 w/mK). Dat zorgt ervoor dat je in de winter heel wat minder zal betalen voor je energiefactuur. In de zomer geniet je dan weer van de hoge warmte-opslagcapaciteit van dit materiaal. Hierdoor zal de hitte de kamer niet bereiken en zal het isolatiemateriaal zijn warmte ’s nachts opnieuw aan de buitenlucht afgeven.

 

  • Uitstekende akoestische isolatie:

Door het hoge gewicht van houtvezelisolatie en de poreuze structuur van dit materiaal geniet de klant van een uitstekende akoestische isolatie.

 

  • Brandveilig:

Bij brand vormt zich een gecarboniseerde laag op het oppervlakte van de Pavatex panelen. Door deze laag zijn de panelen zeer stabiel en beletten ze dat zuurstof  doordringt en zo het vuur aanwakkert.

SOPREMA biedt met PAVATEX een volledig gamma van isolatiemateriaal op basis van houtvezels aan. PAVATEX is makkelijk op maat te snijden, snel te monteren en is niet irriterend voor de huid.

Bron: Soprema
Deel dit artikel:
Contacteer Soprema
Onze partners