Net geen 100 projecten te bezoeken tijdens Vlaamse renovatiedag

Wilt u een interessant renovatieproject van een van uw collega’s bezoeken? Dat kan op de Vlaamse Renovatiedag die NAV zondag organiseert. Bijna 100 bouwheren en hun architect staan dan de hele namiddag paraat om tekst en uitleg te geven bij hun specifieke renovatieproject. Dit jaar ligt de nadruk op energiezuinig verbouwen.

Wilt u een interessant renovatieproject van een van uw collega’s bezoeken? Dat kan op de Vlaamse Renovatiedag die NAV zondag organiseert.  Bijna 100 bouwheren en hun architect staan dan de hele namiddag paraat om tekst en uitleg te geven bij hun specifieke renovatieproject. Dit jaar ligt de nadruk op energiezuinig verbouwen.


 

Energiezuinig verbouwen is investeren in de toekomst. Dat de prijs van fossiele brandstoffen en dus van de energiefactuur zal stijgen, staat buiten kijf. Bovendien zal de fiscaliteit op wonen in de loop der jaren steeds meer afhangen van het energieverbruik van de woning in kwestie.

Energiezuinig verbouwen is specialistenwerk. Het vraagt om een globale aanpak die niet verdrinkt in details, een logische interne organisatie, goed bestudeerde bouwdetails en een correcte uitvoering. De ideale M/V om dit alles te coördineren en in goede banen te leiden, is de architect. Bovendien zal hij, als creatief ontwerper, het renovatieproject altijd een uniek en op de bouwheer afgestemd karakter geven.

    

 

Voor- en nafoto van een van de opengestelde gebouwen, een renovatieproject van ROom07 architectenBekijk hier het interview dat ArchiTv afnam van projectcoördinator Hans Wynant van NAV en met Annemie Lathouwers van Architectenbureau Blanco en David D'Hulst van P8 Architecten, het koppel dat een woning renoveerde in de Bleekhofstraat in Antwerpen, een van de te bezoeken gebouwen. 


Energiezuinig verbouwen wordt sterk aangemoedigd door de overheid via tal van belastingverminderingen en premies. Daarmee blijft renovatie een valabel alternatief voor nieuwbouw, dat kreunt onder de schaarste aan betaalbare bouwgronden.

De Vlaamse Renovatiedag is een unieke gelegenheid om bijna 100 renovatieprojecten te bekijken en te praten met de mensen achter het project. In een gemoedelijke sfeer geven de bouwheer en zijn architect graag een woordje uitleg over hoe zij de renovatie hebben aangepakt, hoe de samenwerking is verlopen, welke technieken er zijn toegepast, …

Het bezoek aan de deelnemende renovatieprojecten is gratis. Geïnteresseerden moeten zich wel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be  onder de button “Registreer u als bezoeker”. Voor sommige projecten is een afspraak op voorhand vereist. Of dit het geval is, vindt u terug in de projectomschrijvingen in de programmabrochure en op de website.

De programmabrochure biedt een volledig overzicht van de deelnemende renovatieprojecten en omvat meer informatie over verbouwen met een architect en over energiezuinig renoveren. U vindt de brochure bij het meinummer van “Ik ga Bouwen & Renoveren”,  in een KBC kantoor in uw buurt en op de website www.devlaamserenovatiedag.be .


Deel dit artikel:
Onze partners