NICHE-lezing KOP door URA

In het kader van de micro-tentoonstellingen en lezingen NICHE, komt het jonge Brusselse architectenbureau URA op 31 maart het project KOP voorstellen, een logistiek centrum (loods met kantoren) in Puurs. KOP is ook genomineerd voor een Mies van der Rohe-award.
In het kader van de micro-tentoonstellingen en lezingen NICHE, komt het jonge Brusselse architectenbureau URA op 31 maart het project KOP voorstellen, een logistiek centrum (loods met kantoren) in Puurs. KOP is ook genomineerd voor een Mies van der Rohe-award.KOP door URA architecten (foto: Filip Dujardin)

De industriële sector vormt voor de hedendaags architectuur doorgaans een niemandsland maar het project van URA bewijst dat het moeite loont deze toch te verkennen. De speelse verwerking van de traditionele bekleding geeft aan de loods een poëtische en verrassende verschijning. De kantoren, meestal niet meer dan een functionele oplossing bij loodsen, krijgen hier een prominente plaats in het geheel. De industriële loods kreeg evenveel zorg als een ander publiek of privaat project. Het gebouw vloeit voort uit de aanpak van URA: “universele oervormen vertalen
naar een duidelijke identiteit in een specifieke context; een dialectische beeldvorming van abstractie en herkenbaar”. In het project KOP met verve gerealiseerd.
 
 
Praktisch
 
Prijs: 5€, 3€ (-26 / +60)
Taal: Nederlands
Info & Tickets: www.bozar.be
 

 
Deel dit artikel:
Onze partners