Nieuw in Vectorworks 2020 Service Pack 3

Steeds slimme en snelle workflows: dat is de kracht van Vectorworks. Ook deze nieuwe Service Pack heeft, dankzij de inbreng van architecten, verrassende verbeteringen én langverwachte nieuwigheden voor je in petto.Heb je Vectorworks 2020? Haal je update in huis via 'Zoek naar updates', op Mac in het Vectorworks-menu, in Windows via het Help-menu. Nog geen Vectorworks? Ontvang je gratis demo versie van 30 dagen.

Nieuw in het raamgereedschap:

  • een uitbreiding waardoor je het hybride object nu ook kunt plaatsen als een 2D-weergave (2D-plan, vooraanzicht, doorsneden...)
  • op alle ramen en deuren handgrepen (ook eigen grepen) plaatsen
  • standaardwaarden van het dialoogvenster vooraf bepalen via een set
  • makkelijk wijzigingen aanbrengen via knoppen in het infopalet

 

Het gereedschap Elektrisch plan

Interieurontwerpers en architecten opgelet: in het Elektrisch plan-gereedschap hebben symbolen zoals schakelaars en stopcontacten nu ook een realistische 3D-weergave.

 

Legpatronen van Mosa

Kies je tegels op de Mosa-website met ‘Importeer Mosa Patroon’ en importeer je zelf ontworpen legpatroon rechtstreeks in je tekening. 

 

BCF 2.1.

Communiceren met BIM wordt nóg makkelijker dankzij de ondersteuning van BCF 2.1. Het veelgebruikte BIM-samenwerkingsformaat BCF kreeg met versie 2.1 een update die zorgt voor een vereenvoudigde communicatie tussen projectpartners, o.a. door de invoering van een vervaldatum voor elk item.

De BCF Manager werd aangepast: het dialoogvenster is duidelijker geworden. Twee extra kolommen tonen nu de fase en prioriteit voor elk item en de labels kunnen zelf worden gedefinieerd.

 

Verbeteringen voor entertainment

Spots en schematische weergaven werden in SP3 volledig herwerkt. Het openen van bestanden en het maken en bewerken van schematische weergaven verloopt nu merkbaar sneller, net als het kopiëren van spots in grote projecten. 

En er is meer. Gegevensuitwisseling in MVR-formaat is aanzienlijk vereenvoudigd. GDTF-gegevens kunnen nu rechtstreeks geïmporteerd worden en beheerd in het Hulpbronnenbeheer. Dat betekent dat in SP3 een geïntegreerde workflow mogelijk is tussen Spotlight, Vision en consoles die deze bestandsformaten ondersteunen. 

Verschillende GIS-functies zijn nu ook beschikbaar in Spotlight. 

 

Cloud services met machine learning

Dankzij de Upsampling functie creëer je hoge resolutie renders in minder tijd. Hoe? Je rendert aan lage resolutie in Vectorworks om vervolgens je draft render op te laden in de Cloud. Machine Learning doet de rest en boost jouw render naar de gewenste hoge resolutie. Makkelijker én sneller. 

De voordelen van Machine Learning ervaar je ook in de Image Style Transfer-functie waarmee je je render naar een gewenste stijl kunt aanpassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Van Gogh-stijl?  

Je geniet van deze feature dankzij jouw Vectorworks Service Select-contract. Interesse? Vraag hem snel aan.

 

Gratis tot oktober: Enscape

Met de realtime renderapplicatie Enscape creëer je live renderings van hoge kwaliteit. Zo bekijk je je realistische 3D-model terwijl je werkt, zonder bestanden te importeren of modellen te synchroniseren. Verander je iets aan je ontwerp, dan wordt dat onmiddellijk zichtbaar in je rendering. Zo test je makkelijk ideeën uit en vind je snel de perfecte ontwerpoplossing.

De Enscape bètaversie is binnenkort beschikbaar in Vectorworks 2020 én is gratis tot oktober.

Bron: Design Express

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage