Nieuw Stedelijk Zwembad Hasselt: rechtzetting

Errare humanum est, ook bij Architectura.be. Onlangs publiceerden we een artikel over het toekomstig Nieuw Stedelijk Zwembad van Hasselt. Daarin stonden onnauwkeurigheden met betrekking tot de betrokken partners en hun rol binnen het project. Bij deze de correcte puntjes op de i.
Errare humanum est, ook bij Architectura.be. Onlangs publiceerden we een artikel over het toekomstig Nieuw Stedelijk Zwembad van Hasselt. Daarin stonden onnauwkeurigheden met betrekking tot de betrokken partners en hun rol binnen het project. Bij deze een rechtzetting.
 Het stadsbestuur van Hasselt zet het licht op groen voor de bouw van een nieuw stedelijk zwembad. Naast een 25-meterbad komen er ook een instructiebad, een golfslagbad, een wildwaterbaan, een waterspeeltuin, een kinderbad en wordt een deel van de bestaande buitenbaden grondig gerenoveerd. De bouw van het zwembad kadert binnen een masterplan rond de volledige herinrichting van Campus 11de Linie. De gunning van het project ging naar ‘Samenwerkingsverband Hasselt’. In het najaar van 2014 beginnen de werken, eind 2016 moet het zwembad klaar zijn.
Gunning voor Samenwerkingsverband Hasselt

De bouw van het zwembad is gegund aan ‘Samenwerkingsverband Hasselt’. Multiprofessionele Architectenvennootschap Artabel, gespecialiseerd in het ontwerp van publieke zwembaden, zorgt voor een optimale zwembadlay-out, zowel voor het personeel als voor de gebruikers. De gebouwen hebben een beperkte voetafdruk en zijn als het ware te gast in het park. Het zwembad zal deels verzonken zijn in het landschap en integreert zich optimaal in de parkomgeving. Via het samenspel tussen binnen- en buitenbaden ontstaat er een beleving van binnen naar buiten en omgekeerd. De daken van het zwembad en de parking krijgen grotendeels een groendak.
Herinrichting Kapermolenpark en goed uitgeruste studentencampus

Naast de bouw van het zwembad behelst het masterplan een totale herinrichting van het Kapermolenpark en de ontwikkeling van een moderne studentencampus, ontworpen door Poponcini & Lootens ir. architecten in samenwerking met Grontmij Belgium. Met dat prachtig park krijgt het gebied rond het Kapermolenpark een grondige facelift. Bovendien krijgen de studenten een moderne en goed uitgeruste campus met goede verbindingen naar de andere stadszones. De streefdatum voor de oplevering van deze private ontwikkeling is het academiejaar 2016-2017. In afwachting starten alvast de werken voor het nieuwe stedelijk zwembad.
 Facts & figures

Samenwerkingsverband Hasselt:
 
ZWEMBAD: S&R Group
-Ontwerper: Multiprofessioneel Architectenbureau Artabel
-Aannemers: Vanhout, ACH Build, Lotec, Cegelec
 
PRIVATE ONTWIKKELING
-Ontwerper: Poponcini & Lootens ir. Architecten
-Studiebureau: Grontmij Belgium
-Projectontwikkelaar: Kolmont WoonprojectenDeel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners