Nieuw waterfiltersysteem Aquatum 300

Regenwater is een kostbaar goed. Veel te kostbaar om in de bodem te laten verdwijnen. Daarom zijn er waterbekkens waarnaar het water van het dak geleid en opgeslagen wordt. In het bekken wordt het gefilterd en kan het daarna dienen voor tuinbesproeiing, voor de toiletspoeling of voor de wasmachine. Op een dak met oppervlakte van 150m2 valt per jaar tot 150.000 liter water. De filter bepaalt de kwaliteit van het water dat uit het bekken komt.
Regenwater is een kostbaar goed. Veel te kostbaar om in de bodem te laten verdwijnen. Daarom zijn er waterbekkens waarnaar het water van het dak geleid en opgeslagen wordt. In het bekken wordt het gefilterd en kan het daarna dienen voor tuinbesproeiing, voor de toiletspoeling of voor de wasmachine. Op een dak met oppervlakte van 150m2 valt per jaar tot 150.000 liter water. De filter bepaald de kwaliteit van het water dat uit het bekken komt.

En juist daar is nog een enorm verbeteringspotentieel. Het filtersysteem Aquatum 300 is een sprong voorwaarts voor de waterbekkentechniek. De eerste reden: waar andere filters vuildeeltjes tot 500µm doorlaten, houdt de Aquatum 300 deeltjes tot 1 µm tegen. De tweede reden: het sysyeem reinigt zich automatisch en is vrijwel onderhoudsvrij. Een andere belangrijke reden: bestaande waterbekkens kunnen omgebouwd worden. Het prijsargument: vele standaardcomponenten van een regenwaterrecupeartiesysteem vallen weg, zolas afvoerbuisfilters, bladvangers, wervelfilter, etc, etc, etc ......
Een filtersyseem dat deeltjes tot een duizendste millimeter tegenhoudt

Waar is dat nu goed voor? Ter vergelijking: een mensenhaar is ongeveer 8 honderste mm dik oftewel 80 µm dick. Dat heeft geen schijn van kans om door de 300 te komen. Natuurlijk maakt de filterfijnheid niet uit als het om bladeren, bloesem en insecten gaat. Interessant wordt het bij stofdeeltjes en bloempollen. Hoe beter je deze tegenhoudt, des te helderder is het water wat na de filtering in het waterbekken opgeslagen wordt. Het is, zoals het vroeger eenmaal heette : „niet alleen schoon,maar ook helder“. Met name deze helderheid vergroot het toepassingsgebied van het gefilterde water. Aquatum-helder water laat zich bijvoorbeeld makkelijk gebruiken voor de wasmachine, die daarbij minder wasmiddel gebruikt dan voordien.


Wast het verleden betreft

Door de grove filters moeten waterbekkens tot nu toe een vertraagde toeloop nodig en een drijvende inname eenheid. Een vertraagde toeloop zorgt ervoor dat de afgezette vuil zal bezinken. De drijvende inname die ervoor om helder water op te nemen halverwege het vuil op de bodem en drijvende vuil. Waterbekkens met bezinksel moeten regelmatig gereinigd worden. Met de Aquatum 300 hoeft dit niet meer te gebeuren omdat het regenwater zuiver is voordat het in het waterbekken komt.


De natuur op de vinger gekeken

Het filteringssysteem Aquatum 300 maakt gebruik van een technisch geoptimaliseerd proces uit de natuur en werkt zonder enige chemische toevoeging. Naast het tegenhouden van de stofdeeltjes vinden er tegelijkertijd biologische processen plaats in het filtermateriaal, die eveneens een groot deel van de vuildeeltjes in het regenwater afbreken. Aquatum300 is beschermd door een patent.Deel dit artikel:
Onze partners