Nieuwe ATAG-afzuigkappen doorbreken nadelen centraal ventilatiesysteem

ATAG introduceert met de Duo Logic HR serie een oplossing voor afzuigkappen die zijn aangesloten op cetrale mechanische ventilatiesystemen. Hiervoor heeft ATAG het gepatenteerde Duo Logic HR-systeem ontwikkeld.
ATAG introduceert met de Duo Logic HR-serie een oplossing voor afzuigkappen die zijn aangesloten op centrale mechanische ventilatiesystemen. Hiervoor heeft ATAG het gepatenteerde Duo Logic HR-systeem ontwikkeld, waarmee een afzuigcapaciteit tot 550 m³ per uur bereikt kan worden door de aanwezige centrale mechanische ventilatie met recirculatie te combineren. Zo zijn ook woningen met een centraal ventilatie systeem, zoals appartementen, te verzekeren van een goede luchtkwaliteit en geluidsreductie.
Waar voor een effectieve afzuiging bij normaal koken een capaciteit van ongeveer 300 m³ per uur nodig is, kon een gemiddeld centraal mechanisch afzuigsysteem ingesteld worden op slechts 75 tot 175 m³ per uur. De ATAG Duo Logic HR-serie zorgt voor afzuiging van kookdampen, geurtjes, vet en vocht en poogt zo een innovatieve benadering te introduceren.


Stil en zuinig

Dankzij het Duo Logic HR-systeem zuigt de afzuigkap bij een laag motorvermogen (stand 3) ongeveer 90% van de kooklucht af, een groot verschil met een motorloze afzuigkap aangesloten op de centrale mechanische ventilatie die hooguit 65% rendement behaalt (gemeten bij 125 m³ CMV volgens normmeting IEC 61591). Ook verdwijnt dankzij het recirculatiesysteem niet alle warme lucht naar buiten. Een deel van de afgezogen lucht komt na filtering weer terug in de keuken, wat energie moet besparen.
De Duo Logic HR-afzuigkappen zijn te bedienen met elektronische tiptoetsbediening. In stand 1 functioneert alleen de centrale mechanische ventilatie, bij de standen 2 tot en met 4 wordt het recirculatiesysteem ingeschakeld.


Duurzame filters

De vetfilters zijn dankzij het kliksysteem eenvoudig te verwijderen. Ze zijn geschikt voor reiniging in de vaatwassers en voorzien van een uitwasbare koolstoffilter met een vooropgestelde lange levensduur. Deze filter moet tien keer langer mee kunnen gaan dan reguliere filters. Een indicator geeft aan wanneer het reinigen van de filter nodig is.


Dimbare verlichting

De nieuwe Duo Logic HR afzuigkappen zijn standaard voorzien van halogeen verlichting voor een goed zicht op de kookplaat. De verlichting is dimbaar, van helder werklicht tot sfeerlicht. Dankzij een kliksysteem zijn de lampen eenvoudig te vervangen.


Hermetische afsluitbare klep

ATAG heeft de Duo Logic HR afzuigkappen voorzien van een elektrische, hermetisch afsluitbare klep. De gepatenteerde elektrische klep komt voort uit de vraag naar motorloze kappen zonder het hinderlijke ‘fluiten en suizen’ vanuit het mechanisch ventilatiekanaal. 
De elektrische klep in de afzuigkap sluit na het koken de doorgang naar het mechanische ventilatiesysteem af. Hinderlijke fluittonen moeten hiermee tot het verleden behoren. Daarnaast gaat er geen warmte meer verloren via het afvoerkanaal. De klep werkt door middel van een elektromotor en opent of sluit binnen enkele seconden. Vervolgens schakelt de elektromotor vanzelf uit.
Deel dit artikel:
Onze partners