Nieuwe generatie VELUX platdakvensters met glazen afwerking

VELUX® kondigt de vernieuwing en uitbreiding aan van haar assortiment platdakvensters: een nieuwe generatie innovatieve en efficiënte vensters met een minimalistisch naadloos design. Met deze platdakvenster met vlak glas en een gebogen glas met een modern design speelt VEUX in op de veranderende behoeften van huiseigenaren. 

Het naadloze ontwerp van deze nieuwe platdakvensters, waarvoor een patent is aangevraagd, laat 52% meer daglicht in huis binnen dan de vorige generatie. Bovendien won het nieuwe vensterontwerp met vlak glas dit jaar de prestigieuze RedDot Design Award in de categorie Productontwerp. Verduisterende of temperende zonneschermen kunnen discreet in de structuur van de basiseenheid geplaatst worden, tussen de onderste ruit en het buitenste glas waardoor ze geen afbreuk doen aan het design. Bovendien zorgt dit er ook voor dat ze geen belemmering vormen voor het daglicht of het zicht op de hemel wanneer zij niet worden gebruikt.

"Onze nieuwe platdakvensters zijn ontworpen om mensen alles te geven wat ze zo graag in hun huis hebben: comfort, energie-efficiëntie, maximaal daglicht en frisse lucht. Met meer natuurlijk licht, verbeterd binnencomfort en een harmonieus ontwerp, kunnen huiseigenaren meer van het buitenleven in hun huis halen," zegt Anna Palner Kloch, Product Manager bij VELUX.

 

Belangrijkste voordelen voor huiseigenaren

De nieuwe platdakvensters zijn voor zowel renovatie van platte daken als nieuwbouwprojecten geschikt. Platdakvensters zijn een verstandige investering voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een moderne afwerking van hun huis. De verborgen vleugel en het minimale frame geven de vensters een moderne look wanneer ze geïnstalleerd zijn. Het gebogen glas biedt ook een onbelemmerd uitzicht en zorgt voor een vlotte afstroming van regenwater door het unieke CurveTech-ontwerp.

De nieuwe generatie VELUX-platdakvensters biedt uitstekende energieprestaties en een optimale thermische isolatie dankzij de EPS  ThermoTechnologyTM isolatie en de lage positionering van de beglazing. Ze zijn compatibel met VELUX ACTIVE with NETATMO en VELUX App Control voor smart home integratie en moeiteloze bediening. Het ontwerp zorgt ook voor een uitstekende geluidsreductie, waardoor een gezonder en rustiger binnenklimaat ontstaat.

Deze platdakvensters hebben ook belangrijke veiligheidskenmerken. Het binnenste gelaagde glas is bestand tegen grote inbraakpogingen en het buitenste glas is versterkt met een coating, waardoor het dakvenster zelfs bestand is tegen de meest barre weersomstandigheden.

 

Belangrijkste voordelen voor installateurs

Dit venster wordt geleverd met 10 jaar garantie. Bovendien is het ook gemakkelijk te plaatsen door installateurs. Zo heeft VELUX rekening gehouden met geoptimaliseerde installatiekenmerken zoals:

  • Moerinvoering voor veilig en probleemloos hijsen met de kraan naar het dak

  • Voorgeboorde gaten en torx-formaat voor alle schroeven om tijd te besparen

  • Draadloze accessoires op zonne-energie

  • Een reeds geïnstalleerde geïntegreerde motor, wandtoetsenbord en regensensor

  • Bijpassende voorgefabriceerde gevelbekleding voor een hoogwaardige interieurafwerking zonder dat u moeite hoeft te doen.

Het interieurcomfort en de gemoedsrust die van elk VELUX-platdakvenster wordt verwacht, maken van deze nieuwe generatie producten een uitdaging voor de markt en openen de weg voor de toekomst van platdakvensters.

Bron: VELUX

Deel dit artikel:

Onze partners