Nieuwe Modus-douchekraan van Schell met thermostaat beschermt tegen verbranding

De nieuwe Schell Modus-douchekraan met ThermoProtect-technologie is ideaal voor kwetsbare doelgroepen, met een veilige watertemperatuur tot 38°C voor normaal gebruik en een maximum van 43°C. De kraan past bij Modus-wastafelkranen en biedt contactloze bediening voor verbeterde hygiëne.

TEMPERATUUR REGULATIE

De nieuwe Modus-douchekraan met thermostaat van Schell voorkomt dankzij de toepassing van innovatieve technologie verbranding door te heet water of een te hete kraan. Dat levert niet alleen gemak en comfort voor de gebruiker op, maar de douchekraan is daarom ook zeer geschikt voor gebouwen en voorzieningen waarin kwetsbare doelgroepen zoals ouderen, kinderen en gehandicapten verblijven. Niet alleen voorkomt de kraan verbranding, maar ook schrikreacties die tot valincidenten kunnen leiden.

De nieuwe Modus-douchekraan van Schell biedt gebruikers dankzij de ThermoProtect-technologie bescherming tegen verbranding. De kraan is daarom ideaal voor mensen met een beperkt reactievermogen. Voor normaal gebruik kan de watertemperatuur van de kraan ingesteld worden tot 38 °C. Voor warm water tot een temperatuur van maximaal 43°C moet eerst de knop van de temperatuurbegrenzer ingedrukt worden. Zelfs bij uitval van de koudwatertoevoer of bij drukverschillen in het waterleidingsysteem wordt het water uit de kraan nooit heter dan 43°C. Daarnaast is de kraan voorzien van de IsoBody-technologie, die ervoor zorgt dat de behuizing van de kraan niet heet kan worden omdat de warmwater toevoer geïsoleerd is.

De nieuwe Modus douchethermostaat-kraan heeft een fraai en functioneel ontwerp. De bediening levert dankzij de ergonomische vleugelgreep ook met natte handen geen problemen op, terwijl de pictogrammen en tekens op de kraan logisch en goed leesbaar zijn. Bij de douchekraan zijn trouwens bijpassende sets voor een douchegarnituur of een handdouche leverbaar.

Modus-wastafelkranen

De Modus-douchekraan vormt een naadloze aanvulling op de Modus-wastafelkranen, waardoor samenhang in design en duurzaamheid wordt gegarandeerd. De Modus-wastafelkranen omvatten verschillende eengreepsmengkraanmodellen met ThermoProtect-technologie, inclusief varianten met standaard hendels en designhendels, evenals wanduitloopkranen in twee maten.

Voor geavanceerde opties bieden de elektronische Modus E wastafelkranen zowel wand- als opbouwvarianten. Deze kranen bevorderen hygiëne met contactloze bediening en ondersteunen het behoud van waterkwaliteit met programmeerbare stagnatiespoelingen. Bovendien zijn ze beschermd tegen opzettelijke sensorblokkades, zoals het beplakken van de infraroodsensor met kauwgom. De Modus E-serie bevat ook een opbouwmengkraan, de HD-M, met een heetwaterblokkade, en koudwateruitvoeringen zijn eveneens beschikbaar.

Bron: Schell
Deel dit artikel:
Onze partners