Nieuwe muur- en gevelisolatiemethoden van Isover

Volgens isolatiebedrijf Saint-Gobain Isover mist minstens de helft van de woningen in ons land isolatie in de muren. Een goede isolatie is nochtans noodzakelijk om aan energiebesparing te doen en klimaatcomfort te garanderen. Vastberaden om hier iets aan te veranderen, stelt Isover op Batibouw zijn aanbod van muur- en gevelisolatie voor.

Volgens isolatiebedrijf Saint-Gobain Isover mist minstens de helft van de woningen in het land isolatie in de muren. Een goede isolatie is nochtans noodzakelijk om aan energiebesparing te doen en klimaatcomfort te garanderen. Vastberaden om hier iets aan te veranderen, stelt Isover op Batibouw zijn aanbod van muur- en gevelisolatie voor.

    
                                     
Isolatie kan gebeuren langs binnen- of buitenkant of door het navullen van spouwmuren


Navullen van spouwmuren

Er zijn verschillende manieren om de muren van een woning te isoleren. Volgens Isover bestaat de snelste, minst ingrijpende en goedkoopste oplossing erin glaswolvlokken in de lege spouw te blazen. Voor deze manier van isoleren zijn er geen afbraakwerken nodig. Slechts enkele gaatjes in de buitenmuur volstaan om de klus te klaren. Isover benadrukt de voordelen die aan het navullen van spouwmuren verbonden zijn. Volgens hen behoudt de spouwmuur immers zijn regenwerende functie en wordt het warmteverlies met een factor van 2 tot 3 verminderd. Bovendien blijven de binnenoppervlakken warmer en droger. Dit komt volgens hen door de hoog isolerende, ademende en waterafstotende eigenschappen van glaswol.

    
                                           
Na het isoleren kan de woning verfraaid worden door verschillende gevelmaterialen


Isoleren langs binnen- of buitenkant

Wanneer er gebouwd werd met volle muren, de spouw te smal is of de gevelsteen het niet toelaat, is het echter niet mogelijk om de bovengenoemde techniek te hanteren. Isover stelt in dat geval voor om een bestaande buitenmuur te isoleren langs de binnen- of buitenkant. Bij isolatie langs de buitenkant wordt de volledige buitenmuur ingepakt. Isover voorziet hier de gelegenheid om de woning te moderniseren aan de hand van verschillende gevelmaterialen. Bij isolatie langs de binnenkant wijst Isover op het voordeel dat dit kamer per kamer kan aangepakt worden. Op die manier kan de isolatie gelijktijdig met een verfraaiing van de binnendecoratie plaatsvinden. Opnieuw kiest Isover hier voor glaswolisolatie, omwille van onder andere de toepasbaarheid, de recycleerbaarheid en de akoestische voordelen.

 

Deel dit artikel:
Onze partners