Nieuwe pivotscharnieren voor “room divider” Anyway Doors

Voor het room divider-concept van Anyway Doors  werd een innovatieve 360°-pivotscharnier ontwikkeld. Dit maakt de realisatie mogelijk van extra grote deuren of wanden zonder inbouwdelen in de vloer. Het product werd bekroond met een zilveren medaille op de Schrijnwerk Awards 2014.

De pivotscharnieren worden bovenop de afgewerkte vloer bevestigd en zijn onzichtbaar in de deur of wand ingebouwd. Ze zijn uitgerust met een mechanische comfortsluiting met automatische 90°-positionering om de deur of wand geopend te stationeren. De pivotscharnieren maken het mogelijk om een tot wel 150kg zwaar element vederlicht te bedienen, openend/doorslaand in beide richtingen, of naar wens begrensbaar in één draairichting.

 

Eenvoudige montage

De deuren of wanden kunnen naargelang de situatie excentrisch of centraal pivoteren. Bij een excentrisch draaipunt is dit minimaal 250mm van de rand. Indien breder dan 1300mm, wordt een 1/3-verhouding aangehouden omwille van de stabiliteit. Een centraal pivoterende deur of wand is ideaal gebalanceerd en heeft het voordeel dat deze 360° oneindig rond kan draaien als een carrousel.

Tijdens de ontwikkeling werd gestreefd naar een eenvoudige montage in de deur of wand, door een geringe inbouwhoogte van 40mm en een breedte van 25mm , voor een ruim toepassingsgebied. De bevestiging op de afgewerkte vloer, geschied met 2 bouten en pluggen tot +-35mm diep. Dit laat toepassingen in zowel nieuwbouw als renovatie toe, ongeacht de vloeropbouw of aanwezigheid van vloerverwarming

Batibouw 2015, hal 3 stand 322.

Deel dit artikel:
Onze partners