Ntgrate: nieuwe architecturale vloerbekleding, 100 % made in Belgium

Ntgrate introduceert vernieuwende vloeroplossingen van geweven vinyl. Het gloednieuwe Belgische bedrijf richt zich vooral op de wereld van architecten en interieurdesigners, en op de projectmarkt. Tijdens Interieur Kortrijk ontdek je hun eerste collectie Japan, opgedeeld in vier symbolische thema’s.

Geweven vinyl combineert het gebruiksgemak van vinyl met de veelzijdige look van sisal. Met twintig jaren op de teller is het relatief nieuw op de markt. Het vinyl wordt geweven van glasvezel, een stug materiaal dat moeilijk te verwerken is, maar heel stabiel blijft wanneer je het toepast. Andere voordelen: de verfijnde vloerbekleding is antiallergisch, eenvoudig in onderhoud, duurzaam en geschikt voor intens gebruikte ruimtes. Ntgrate perfectioneerde het product op technisch vlak en introduceert een architecturale en veelzijdige collectie met tal van ongeziene toepassingen.

 

Veelzijdige toepassing

Bij Ntgrate is geweven vinyl beschikbaar in drie versies: als tegels, als naadloos aansluitende banen of als panelen voorzien van het innovatieve Klic-systeem.

Ntgrate Klic is een innovatief tand- en groefsysteem dat twee panelen verbindt. Je kunt de vloer perfect toepassen bij renovaties, bij tijdelijk en permanent gebruik en op verhoogde vloeren. Klic is ook dé oplossing bij projecten waar een snelle installatie van de vloerbekleding van belang is zoals in een winkel- of expositieruimte. De onderlaag is volledig waterbestendig en er wordt een akoestische weerstand van 22 dB bereikt.

Daarnaast is er de fraaie, inspirerende Ntgrate Kult-versie. Van mozaïek tot art nouveau, met hetzelfde product en dankzij diverse vormen en legpatronen creëer je een unieke uitstraling en druk je je eigen stempel op de collectie.

Dankzij de speciale versie bedoeld voor wandbekleding, met water reinigbaar, behoort een totaalconcept van interior decoration tot de mogelijkheden. Vloer en wand zijn in perfecte harmonie.

Japan is - met de vier symbolische thema’s Raku, Tatami, Ensō en Wabi Sabi - de inspiratiebron voor de eerste collectie van Ntgrate. De betekenis van die woorden verwijst naar de verschillende weefstructuren die je terugvindt in de vloerbekleding. De vier thema’s zijn onderling perfect combineerbaar. De kleuren en structuren bieden een totaalpakket in de collectie voor elke ruimte en omgeving.

  • Raku verwijst naar de Japanse pottenbakkerstechniek, vaak gebruikt voor keramische theekopjes, waarbij het glazuur craqueleert.
  • Tatami staat voor stromatten. Die zijn in de meeste huishoudens in Japan nog steeds te vinden. Het verwijst naar de geweven stromatten, omboord met een (kleurrijk) lint.
  • Ensō is de zencirkel en staat voor sereniteit, puurheid en eenvoud. Zen komt voort uit jaren van discipline en meditatie, de zoektocht naar verlichting en inzicht. Hoewel eeuwenoud is die zoektocht vandaag nog altijd relevant.
  • Wabi Sabi staat voor authenticiteit en de schoonheid van imperfectie, het toelaten dat effecten uit het verleden doorschemeren.                        
  •  

 

100 % made in Belgium

Ntgrate is op en top Belgisch en wordt volledig geproduceerd in eigen beheer, binnen een verticaal geïntegreerd productieapparaat en zelf ontwikkelde machines. Dankzij de jarenlange expertise met glasvezel, waarvan het vinyl wordt geweven, is Ntgrate erin geslaagd een technisch topproduct te creëren dat voldoet aan de allerhoogste criteria voor duurzaamheid en kwaliteit.

 

Ntgrate japan

  • Onderhoud: heel eenvoudig.
  • Verkrijgbaar in tegels, banen, Klic Hydro & Kult.
  • Voor vloeren en wanden.
  • Class 33 voor veelvuldig gebruik in commerciële en publieke ruimtes.

 

 

Deel dit artikel:

Onze partners