Nu ook Biënnale van Venetië uitgesteld door coronavirus

Na Light+Building in Frankfurt en Salone del Mobile in Milaan wordt nu ook de de 17de Biënnale van Venetië, in het teken van architectuur, verplaatst naar een latere datum door het coronavirus. De Biennale Architettura 2020 zal nu plaatsvinden van 29 augustus tot 29 november, in plaats van van 23 mei tot 29 november. 

Drie maanden uitstel dus. Dat hoeft niet te verbazen, aangezien het coronavirus Italië harder treft dan andere Europese landen. De organisatie laat weten dat beslist werd de biënnale uit te stellen omdat veel landen daardoor reisbeperkingen opleggen naar Italië, en naar het noorden van het land in het bijzonder. Daardoor zouden veel mensen niet ter plaatse geraken.

De architectuurbiënnale van Venetië geldt wereldwijd als een van de belangrijkste evenementen voor de kunstsector. Het evenement brengt architecten en organisaties uit zestig landen van alle continenten samen.


How will we live together?

Curator van deze editie is de Libanees-Amerikaanse architect Hashim Sarkis. Het thema luid 'How will we live together?'.

Ook ons land zal op de Biënnale aanwezig zijn. Het Antwerpse bureau Bovenbouw Architectuur van Dirk Somers werd aangesteld als curator van het Belgische paviljoen.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage