OFFICE Kersten Geers David van Severen curator Biënnale Interieur 2016

De 25ste editie van de designexpo Biënnale zal gecureerd worden door het Belgische architectenbureau OFFICE Kersten Geers David van Severen. De zilveren editie van de beurs gaat van 14 tot 23 oktober 2016 door in Kortrijk. De twee Belgische architecten zullen samenwerken met kunstenaar Richard Venlet en grafisch ontwerper Joris Kritis. Dit team zal in en rond de hallen van Kortrijk Xpo een sterke architecturale enveloppe creëren met internationale gasten.

Verrijkende visie

Lowie Vermeersch, de voorzitter van Biënnale Interieur, is zeer opgetogen over de aanstelling van de nieuwe curatoren: “Biënnale Interieur is verheugd dat OFFICE Kersten Geers David Van Severen als curatoren zullen optreden voor de 25e ‘zilveren’ editie van de Biënnale. Vanuit het standpunt van de architect zullen zij de Biënnale verrijken met hun visie die stoelt op het dagelijks creëren van de ruimtes waarin wij leven en werken. Zij begrijpen ten volle de fundamentele rol van meubelen en interieurdesign. Met hun interventie belooft de Biënnale Interieur een tijdelijke ruimte te bieden waar connecties ontstaan tussen zowel deelnemende merken en professionelen, gastdesigners en bezoekers, objecten en installaties, om zo tot een uniek gegeven te komen: een katalysator die kan bijdragen tot een betekenisvolle en succesrijke toekomst te midden van een veranderende sociale en economische realiteit.”

 

“Speciale relatie”

Ook de architecten Kersten Geers en David van Severen kijken uit naar hun functie als curatoren. Het duo was al betrokken bij de recente transformatie van het Kortrijk Xpo in 2007, dus zien ze hun aanstelling als een kans om verder te bouwen “op wat altijd al een indrukwekkende ‘stad’ was in de stad.” Bovendien deelde de architecten mee dat Biënnale hun dicht aan het hart ligt: "OFFICE heeft altijd een speciale relatie gehad met de Biënnale Interieur.
In de eerste plaats ligt in onze praktijk het interieur altijd aan de basis van ons denken.” Na een brede waaier aan projecten zoals onder meer grensposten, éénsgezinswoningen, overheidsgebouwen, en limited edition meubelen, staan de architecten nu – met het nodige enthousiasme – voor een nieuwe uitdaging.

De 25ste editie van het Biënnale belooft een commerciële representatie van het beste in hedendaagse design in combinatie met een culturele happening. De interieurbeurs gaat door op 14 tot 23 oktober 2016 in de Kortrijkse Xpo.

 

Deel dit artikel:

Onze partners