Onopvallende binnendeuren van Argent Alu

Door de trend naar een strak en minimalistisch ontwerp van ons interieur zoeken we naar deurelementen die nog nauwelijks opvallen. Met zijn onzichtbare deursysteem stelt Argent Alu op Architect@Work een innovatieve oplossing voor, waardoor binnendeuren in gesloten toestand één vlak vormen met de wanden, zonder hinderlijke omlijstingen of zichtbare scharnieren.
Door de trend naar een strak en minimalistisch ontwerp van ons interieur zoeken we naar deurelementen, die nog nauwelijks opvallen. Met zijn onzichtbare deursysteem stelt Argent Alu op Architect@Work een innovatieve oplossing voor, waardoor binnendeuren in gesloten toestand één vlak vormen met de wanden, zonder hinderlijke omlijstingen of zichtbare scharnieren. Dit systeem combineert het onzichtbare aluminium kader Argenta Invisidoor en het onzichtbare regelbare scharnier Argenta Invisible.
‘Onopvallende binnendeuren’ – dé trend voor een tijdloos interieur met een strak en minimalistisch ontwerp. Met zijn onzichtbaar deursysteem speelt Argent Alu perfect in op deze trend. Deze innovatieve oplossing combineert de Argenta Invisidoor, een aluminium kader voor binnendeuren, en de Argenta Invisible, het onzichtbare scharnier. Dankzij dit systeem vormen gesloten deuren en wanden één geheel: de storende omlijstingen verdwijnen, terwijl de scharnieren zo gemonteerd zijn, dat ze van buitenaf helemaal niet meer zichtbaar zijn.

Argenta Invisidoor

De Argenta Invisidoor is het onzichtbare aluminium kader voor binnendeuren van Argent Alu. Dankzij dit kader vormen deuren één vlak met de wand, zonder hinderlijke omlijstingen rond de deuren.

Deze Argenta Invisidoor is eenvoudig te integreren in metselwerk of gipsplaatwanden met een minimale wanddikte van 60 mm. Dit universele deursysteem kan gebruikt worden voor deuren met een breedte van 40, 37 of 35 mm en dit zowel voor linkse als rechtse deuren, die naar binnen of naar buiten draaien. Dit systeem is in verschillende afmetingen verkrijgbaar: het kan voor u op maat gemaakt worden, maar is ook standaard met hoogtes tussen 2015 en 2315 mm en breedtes tussen 630 en 1230 mm leverbaar. Het is dan ook een ideale oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie.
Dit stevige kader hecht goed aan het plakwerk vast, waardoor er geen scheuren in de wanden optreden. Bovendien moet de schrijnwerker slechts 1 keer over de vloer komen: kader en deur worden immers in het atelier geassembleerd en tegelijkertijd op de werf geplaatst.

Dit onzichtbare deurkader wordt standaard geleverd met een magnetisch slot, een slagdichting als deurdemping en het onzichtbare regelbare scharnier Argenta Invisible.


Argenta Invisible

Dankzij de Argenta Invisible ligt de deur in gesloten toestand perfect in lijn met de muur, zonder dat u ook maar iets van het scharnier opmerkt. Bovendien kunt u met dit onzichtbare regelbare scharnier elke deur 180° opendraaien.
Dit scharnier kan snel en eenvoudig geïnstalleerd worden. De compacte afmetingen beperken de inbouwdiepte van het scharnier en de eenvoudige hoogteregeling laat een snelle plaatsing toe. Na de installatie kan het scharnier ook eenvoudig bijgeregeld worden in hoogte, breedte en diepte (3D-regelbaar) zonder de deur of het scharnier te demonteren.

In tegenstelling tot andere onzichtbare scharnieren op de markt is deze Argenta Invisible rechts-links omkeerbaar. Hoe de deur ook opendraait, er is steeds een correct scharnier bij de hand. Bovendien krijgt u ook een duurzame oplossing: de sterke en stabiele regeling vermijdt immers het afhangen van de deur, zelfs bij intensief gebruik.

Deze Argenta Invisible, vervaardigd uit zamak, is leverbaar in 3 versies: Small, Medium en Large. Daar waar de compacte SMALL-versie geschikt is voor deuren met een dikte van minimum 30 mm en een gewicht tot 50 kg, werd een MEDIUM-versie ontwikkeld voor binnendeuren met een dikte van minimum 35 mm en een gewicht tot 80 kg. Deze versie werd getest en behaalde officieel het brandattest volgens norm 1634-1:2008.

Om te voldoen aan de behoeften van de markt ontwikkelde Argent Alu ook een LARGE-versie, die ideaal is voor deuren met een dikte van minimum 40 mm en een gewicht tot 120 kg. Deze versie heeft een extra vereenvoudigde hoogteregeling en door de easy-click plaatsing kunnen de zwaardere deuren door 2 in plaats van 3 personen gemonteerd worden. Bovendien zijn er ook geen vijsgaten zichtbaar, waardoor dit scharnier zeer esthetisch geïntegreerd wordt.

Naast deze versies in zamak biedt Argent Alu ook de nieuwe Argenta Invisible Colori aan. Dit scharnier, vervaardigd uit composiet, is verkrijgbaar in wit, grijs en zwart, maar kan op aanvraag ook in andere RAL-kleuren geleverd worden. Het wordt tevens geleverd met afwerkingsdopjes in dezelfde kleur. Deze Argenta Invisible Colori is geschikt voor binnendeuren met een dikte van minimum 30 mm en een gewicht tot 50 kg.

Argent Alu staat op Batibouw in Paleis 3, stand 409.
Deel dit artikel:
Onze partners