Ontdek de afdichtingskits van ISOVER

Je weet ongetwijfeld al hoe belangrijk degelijke isolatie is én dat een nauwkeurige afwerking met een dampscherm daarbij niet mag ontbreken. Maar hoe je dat dampscherm plaatst en welke producten je daarvoor gebruikt, is minstens zo belangrijk voor een efficiënt eindresultaat. In dit artikel kom je te weten waarvoor een afdichtingskit dient en welke soorten je in het aanbod van ISOVER vindt.

Waarvoor dient een afdichtingskit?

Glaswolplaten werk je steevast af met een dampscherm. Zo’n dampscherm heeft een dubbele functie: enerzijds houdt het waterdamp uit de lucht tegen en zorgt het ervoor dat die niet condenseert in de dakstructuur, en anderzijds voorkomt ongecontroleerde luchtverplaatsingen via allerlei kieren en spleten.

Om die functies optimaal te vervullen, moet je een dampscherm wel netjes afwerken met onder meer tape en afdichtingskit. Die laatste zorgt voor de luchtdichte aansluiting tussen het dampscherm en de aanpalende bouwdelen. Bovendien kun je met kit ook een doorboring in het dampscherm afdichten.

Let op! Werk je dampscherm altijd af met producten uit hetzelfde gamma om zeker te zijn van een goed resultaat.

 

Vario® XtraFit & Vario® DoubleFit

ISOVER heeft twee uitstekende afdichtingskits: Vario® XtraFit en Vario® DoubleFit. Beide kits hebben dezelfde functie, maar maken deel uit van een andere productreeks. Let erop dat je altijd de afdichtingskit uit het bijbehorende gamma gebruikt.

 

Leer de afdichtingskits te gebruiken!

De afdichtingskits zijn stuk voor stuk eenvoudig in gebruik. In deze video zie je hoe Suspente PlaGyp I wordt gebruikt, en het dampscherm wordt afgeplakt met Vario® DoubleFit

Nog vragen over onze luchtdichtheidsaccessoires? Stel ze gerust aan de experts van ISOVER.

Bron: Isover
Deel dit artikel:
Onze partners