Ontdek nieuwe decors en structuren van Print HPL collectie 2015-2018

Met een knipoog naar het postmodernisme transformeert Abet Laminati  schoolbanken, symbolen van traditioneel, degelijk en functioneel Belgisch meubeldesign, in interactieve meubelobjecten. Zo ontdek je de creatieve combinatiemogelijkheden van de vernieuwde Print HPL collectie 2015-2018 tijdens INTERIEUR. 

Abet Laminati toont in primeur een veelheid aan nieuwe Print HPL decors en oppervlaktestructuren in een unieke driedimensionale kleurbeleving. “Meer dan ooit draagt de vernieuwde Print HPL collectie het “Made in Italy” label, een garantie voor vakmanschap, elegantie, traditie maar ook voor design, innovatie en technologische vooruitgang.  Het Print HPL en pRaL® solid surface leveringsprogramma dat Abet Laminati aanbiedt is het meest volledige en allesomvattende dat beschikbaar is op de markt en geldt als totaaloplossing voor de meest diverse decoratieve toepassingen (meubilair, keukens en badkamers, deuren, wanden, gevels,…),” klinkt het bij Abet Laminati.

 

Nieuwe uni kleuren en fluorescente kleuren FLUO

Uitbundig en intens of verfijnd en discreet, de nieuwe uni kleuren verrijken het reeds uitgebreide tintenpalet van de Print HPL Colours collectie.  Een veelvoud van groene, blauwe, gele, rode, oranje, bruine, witte, grijze,… tinten vormen een quasi onuitputtelijk bron van kleureninspiratie voor elk type interieurproject. Helemaal nieuw zijn de “FLUO” HPL kleuren. “FLUO” trekt onmiddellijk de aandacht met een reeks enerzijds felle, volle fluorescente kleuren en anderzijds lineaire fluo patronen.

 

Nieuwe Digital Print collectie : DIGITAL NATURE by Karim Rashid

Tijdens het Salone del Mobile in 2008 pakte Abet Laminati in La Triennale di Milano uit met het project KASA DIGITALIA, ontworpen door Karim Rashid. KASA DIGITALIA toonde de woning als een technologische leefruimte, volledig bekleed met digitaal geprinte HPL-platen van Abet Laminati, naar een ontwerp van Karim Rashid. De samenwerking met Karim Rashid resulteerde onlangs in een nieuwe Digital Print HPL collectie DIGITAL NATURE.  Deze nieuwe Digital Print collectie bestaat uit 10 patronen die telkens in 3 verschillende kleurencombinaties beschikbaar is.

 

Karim Rashid omschrijft DIGITAL NATURE als “De biomorfe geometrie die zowel de natuur als wiskundige modellen omvat. Geïnspireerd door de natuur zoals een kabbelende golf, voorzichtig deinend in een digitaal tijdperk of een aangename geluidstrilling, een onuitputtelijke bron van energie. De digitale patronen zijn een levensadem komende van het universum, complexe vormen tussen aarde, het gemaakte, mysterie en harmonie.”

 

Nieuwe LEGNI houtprints, Full-Wood en oppervlaktestructuur “Root”

De collectie LEGNI Print HPL houtprints blijft verder uitbreiden als antwoord op de behoefte om ons te omringen met natuurlijk aanvoelende en uitziende materialen. Nieuw reproductie- en druktechnieken maken het vandaag mogelijk om gesofisticeerde houtreproducties en oppervlaktestructuren te produceren, die er zo natuurlijk uitzien en aanvoelen dat ze nauwelijks nog te onderscheiden zijn van echt hout. Nieuwe houtprints die aan de LEGNI NEWS-collectie zijn toegevoegd zijn onder meer diverse eik interpretaties en eucalyptus. De nieuwe uitgesproken matte houtnerf structuur “Root” draagt in grote mate bij aan het natuurlijk uitzicht en aanvoelen van de houtprints en zal zowel in lengte als in de breedte (transversaal) van de plaat beschikbaar zijn.

Als variant op de traditionele bruine kraftkern, wordt nu ook een selectie LEGNI-houtprints aangeboden met een gekleurde kern als FULL-WOOD HPL, naar analogie van de in de massa gekleurde FULL-COLOUR HPL-unikleuren.

 

Nieuwe oppervlaktestructuur “Papier”

De tactiliteit van de woon- en werkruimte wordt vandaag nog meer dan vroeger bepaald door een bewuste materiaalkeuze.  Het interieurontwerp richt zich dan ook meer en meer op de beleving van het oppervlak waarbij de visuele en decoratieve interpretatie in perfecte harmonie met de tastzin wordt gebracht.  Met het voorraadprogramma Touched by Colours HPL biedt Abet Laminati de ontwerper de mogelijkheid om objecten, meubels, volumes met hogedruk laminaat (HPL) te creëren die uitnodigen tot het aanraken, ervaren, beleven,… van de materie.  Touched by Colours is gebaseerd op de combinatie van 21 niet-trendgebonden Print HPL-basiskleuren met 7 uitgesproken oppervlaktestructuren. Papier is de recent toegevoegde nieuwe ultramatte, fluwelige oppervlaktestructuur die zo goed als niet gevoelig is voor vingerafdrukken.

De structuur Papier is tevens beschikbaar in combinatie met diverse natuursteen- en houtprints (ROCKS & LEGNI NEWS) evenals de nieuwe grafische patronen van de nieuwe Print HPL collectie TRAMA.

 

Print Acoustics : akoestisch dempende panelen

De akoestisch dempende Print Acoustics-panelen zijn ontwikkeld om allerhande storende omgevingsgeluiden te absorberen en bijgevolg te reduceren om zo bij te dragen tot een aangenamer leef- en werkcomfort. De Print Acoustics-panelen zijn opgebouwd uit een centrale MDF-kern die aan beide zijden met Print HPL-laminaat is afgewerkt : elke kleur en oppervlaktestructuur uit het Print HPL gamma van Abet Laminati is mogelijk. Dat leidt tot een keuzewaaier van meer dan 750 hedendaagse kleuren en decors. De rugzijde van de panelen is afgesloten met een bijkomend akoestisch dempend glasvlies. Er is keuze uit een 6 tal types Print Acoustics-panelen met specifieke esthetische en geluidsreducerende karakteristieken.  De Print Acoustics-panelen bieden een aangepaste oplossing voor zeer uiteenlopende toepassingen. De ‘Print Acoustics-panelen lenen zich zowel voor muurbekleding als voor binnendeuren, plafonds, kastwanden, vaste of verplaatsbare scheidingswanden.

U vindt de Abet Laminati-stand op INTERIEUR terug in Hal 1 n°108.

Deel dit artikel:
Onze partners