Ontwerpvrijheid met Dakelementen van Kingspan

Een architect ontwerpt graag inspirerende gebouwen. Kingspan Unidek begrijpt dat dat creatieve proces niet gehinderd mag worden door beperkingen van materialen. Daarvoor zijn flexibele, veelzijdige materialen nodig die volledige ontwerpvrijheid mogelijk maken. Unidek Dakelementen van Kingspan maken het mogelijk om inspiratie de vrije loop te laten, en zo esthetisch aantrekkelijke gebouwen te creëren, die daarbovenop een hoog thermisch comfort bieden.

Volop mogelijkheden voor architecten

Met behulp van Unidek dakelementen van Kingspan kan de architect elke gewenste aanblik van het dak van uw gebouw vormgeven. Bovendien zorgen dakelementen gemakkelijk en snel voor een hellend (nieuwbouw) dak van een (renovatie)project. Samen met de specialisten van Kingspan kan men kijken naar de detailleringen ter ondersteuning van de creativiteit, zekerheid en thermische prestaties. Bovendien helpt de firma bij complexere daken graag met het opstellen van een legplan.

Dakelementen zijn met quasi alle soorten dakbedekking denkbaar en bieden daarmee de mogelijkheid om te voorzien in de beste prestaties en hoogste kwaliteit van elk bouwproject. Kortom; dakelementen bieden volop mogelijkheden voor de architect door een hoge mate van ontwerpvrijheid.

Geschikt voor renovatieprojecten

Niet alleen nieuwbouwprojecten profiteren van de voordelen van dakelementen. Deze dakisolatieoplossing is namelijk ook zeer geschikt voor renovatieprojecten. Met name dankzij de tijdwinst bij het plaatsen van de panelen. Het dak zit namelijk binnen een dag weer dicht én kan in één handeling ook in de binnenafwerking worden voorzien. Dat geeft veel rust en vrijheid om de rest van het gebouw (droog) te renoveren.

Dakelementen vs. Klassiek spantendak

De traditionele manier van isoleren met spanten en gordingen is een complex en tijdrovend proces. Unidek dakelementen van Kingspan zijn een prefab oplossing die lage Uc’s behaald met één pakket of systeem. Iets wat absoluut ondenkbaar is met een klassiek spantendak, wat beperkt is in de mogelijkheden. Deze beperkingen verdwijnen als sneeuw voor de zon met dakelementen die in no-time een beloopbaar, water- en luchtdicht dakgeheel opleveren.

Mocht er in het ontwerp een steunpunt nodig zijn, hoeft dat bij gebruik van dakelementen geen gording te zijn. Dakelementen kunnen bijvoorbeeld afsteunen op een muurplaat van een tussenverdieping. Hierdoor hoeft een steunpunt nooit exact in het midden te liggen en is het mogelijk om met ongelijke vlakken werken. Dit geeft een architect of ontwerper alle ontwerpvrijheid om diens creatieve en unieke visie werkelijkheid te maken.

Waarom kiezen voor dakelementen?

Buiten dat architecten veel meer ontwerpvrijheid hebben bij het gebruik van dakelementen, zijn er nog een aantal bijkomende voordelen:

  • Door de snelle en eenvoudige verwerking zijn er minder manuren nodig, wat bespaart op arbeidskosten;
  • Doordat bij het plaatsen van dakelementen isolatie en afwerking in één keer gebeuren zijn er minder partijen betrokken. Dit zorgt niet alleen voor minder risco’s maar zorgt ook voor vermindering van onnodige overleggen met aannemers.
  • Dakelementen hebben een verbeterde luchtdichtheid van maar liefst 89% t.o.v. traditioneel schrijnwerk.
  • Dankzij doorlopende isolatiekernen worden koudebruggen voorkomen. Dit zorgt voor verminderde warmteverliezen in vergelijking met traditionele spanten.
Deel dit artikel:

Contacteer Kingspan Unidek

Onze partners