Onzichtbaar geolied: invisible look met Hesse INVIPRO-OIL

De trend van stompmatte en onbehandeld overkomende oppervlakken is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Met name als tegengewicht tegen hoogglans meubels en interieurinrichtingen wordt steeds vaker gevraagd om oppervlakken met het effect van onbewerkt hout. Hesse INVIPRO-OIL speelt uitstekend in op deze trend.

Geen wonder, want deze oppervlakken spreken alle zintuigen aan. De stompmatte uiterlijke kenmerken zorgen voor een exclusief oppervlak van echt, onbehandeld hout. Omdat het oppervlak door de INVIPRO-OIL beter bestand is tegen water en andere vloeistoffen en dus ook beter te reinigen en krasbestendiger is, beschikt de eindgebruiker over een oppervlak dat eruitziet als ruw hout, maar toch onzichtbaar beschermd is.

Een combinatie die producten en interieurs een tijdloze uitstraling geeft.

Hesse INVIPRO-OIL biedt de optimale voorwaarden om het effect van ruw hout op te roepen bij houtsoorten met grove poriën, bij voorkeur eiken. De olie accentueert niet, maar geeft het oppervlak een ruw en ongelakt aanzien. Bovendien biedt de olie betrouwbare bescherming tegen beschadiging bij normale tot gemiddelde belasting.

 

Langere bescherming

Het gaat bij Hesse INVIPRO-OIL om een kobalt- en butanonoximevrije menging van natuuroliën, natuurlijke wassen, gecombineerd met alkydharsen die met natuuroliën zijn veredeld. Deze sneldrogende en aromatenvrije olie bevat lichtbeschermingsmiddelen en beschermt duidelijk langer tegen kleurveranderingen dan vergelijkbare oliën. Het dringt zeer goed door in het hout en houdt zo de open poriën en ademingsactiviteit van het houtoppervlak in stand.

Het oppervlak blijft antistatisch en ziet eruit alsof het onbehandeld is. Toch is het slijtvast en waterafstotend, en dus niet alleen beter beschermd maar ook duurzamer dan een oppervlak van ruw hout. Verder is het oppervlak eenvoudiger te reinigen en behouden oppervlakken van echt hout langer hun individuele en exclusieve karakter.

Vanwege het innovatieve recept is INVIPRO-OIL conform de Decopaint-richtlijn en niet geclassificeerd volgens de huidige GHS/CLP-verordening. Het is ook speeksel- en zweetbestendig volgens DIN 53160, deel 1 en 2 en PVC-bestendig.

Deel dit artikel:

Onze partners