Op stijlvolle wijze een prettig akoestisch klimaat

Met een volledig glazen gevel en een mooie locatie op het schiereiland IJdock biedt het Room Mate Aitana hotel (ook wel bekend als IJdock hotel) haar gasten een prachtig uitzicht op de jachthaven, het IJ en de stad Amsterdam. Het moderne designhotel telt in totaal 285 kamers, 7 vergaderzalen, een restaurant, loungebar, fitnesszaal en ruime lobby. OWAplan bood een antwoord op de akoestische uitdaging.

Dankzij de grote glazen gevel heeft het hotel een bijzonder transparante en lichte uitstraling. Door de vele lichtinval, ook via de reflectie van het water, was een volledig naadloos plafond gewenst. Er is gekozen om het naadloze akoestische plafond OWAplan toe te passen in een bruintint. OWAplan is in nagenoeg alle kleuren verkrijgbaar.

 

Aangename akoestiek ondanks harde materialen

Een tweede reden om te kiezen voor OWAplan was de akoestische uitdaging in de openbare ruimte van het hotel. Door de grote glaswand, harde tegelvloer en hoge ruimte galmde deze aanzienlijk.

Gasten van het hotel, restaurant en de loungebar merken daar momenteel echter niks meer van: de hoge absorptiewaarde van het naadloze plafond verzorgt een flinke reductie in nagalm en een aangenaam geluidsniveau.

En ook in de aangrenzende ruimte, waar de panelen in het wit zijn toegepast tegen de wand, verzorgt OWAplan op stijlvolle wijze een prettig akoestisch klimaat.

Deel dit artikel:
Onze partners