Oplossingen voor gevelrenovatie in een handige tool

De renovatiemarkt vertegenwoordigt een belangrijk aandeel van de bouwsector. Met de nieuwe website www.renovatieoplossingen.be biedt Wienerberger de bouwprofessionals alvast heel wat aan informatie en inspiratie voor gevelrenovatie. Architect en bouwheer bepalen eerst het ambitieniveau op energetisch vlak en de ‘Wienerberger-toetssteen’ wijst hen vervolgens de weg naar de meest geschikte oplossing.
De renovatiemarkt vertegenwoordigt een belangrijk aandeel van de bouwsector. Met de nieuwe website www.renovatieoplossingen.be biedt Wienerberger de bouwprofessionals alvast heel wat aan informatie en inspiratie voor gevelrenovatie. Architect en bouwheer bepalen eerst het ambitieniveau op energetisch vlak en de ‘Wienerberger-toetssteen’ wijst hen vervolgens de weg naar de meest geschikte oplossing.


De nieuwe webtool biedt bouwprofessionals een schat aan informatie en inspiratie voor gevelrenovatie.Ieder renovatieproject begint met het aflijnen van de aanpak, met oog voor de specifieke doelstellingen, de esthetische wensen, de energiezuinigheid en het gebruik van duurzame materialen. De renovatiewebsite volgt deze logica. Architect en bouwheer bepalen eerst het ambitieniveau op energetisch vlak: EPB-normen, lage-energiewoning of bijna-energieneutrale woning. Aan de hand van enkele gerichte vragen wijst de ‘Wienerberger-toetssteen’ hen vervolgens de weg naar de meest geschikte oplossing en de detailleringen voor de gevelrenovatie.


Vier efficiënte oplossingen

De voorgemetselde Terca en Desimpel gevelstenen combineren de voordelen van de traditionele spouwmuur met de kwaliteiten van een gevelsteen. Wanneer minder ruimte voorhanden is, biedt de Eco-brick gevelsteen die 25 tot 35 mm dunner is dan een gebruikelijke gevelsteen, een ideale oplossing. De vlakke Façatile kleipannen werden ontwikkeld voor strakke, eigentijdse gevelbekledingen, terwijl de Koramic kleidakpannen een budgetvriendelijk alternatief vormen voor gevelbekleding. Het StoTherm Brick gevelisolatiesysteem met steenstrippen paart ten slotte het uitzicht van klassiek metselwerk aan optimale thermische prestaties.


4 efficiënte oplossingen voor gevelrenovatie van Wienerberger: gevelstenen, Façatile, kleidakpannen en StoTherm Brick.Uitvoeringsdetails & bestekteksten

Naast een gedetailleerde omschrijving krijgt de bezoeker in de nieuwe webtool voor elk van deze vier oplossingen uitvoeringsdetails, oplossing gerelateerde bestekteksten, adviezen, referenties en downloadbare documenten aangereikt. Voor vrijwel elke denkbare situatie kan men de details raadplegen, vergroten en downloaden.


Voor vrijwel elke denkbare situatie kan men de uitvoeringsdetails raadplegen, vergroten en downloaden.Websyllabi

De adviezen rond de materiaalkeuze, de specifieke voordelen en de technische aspecten (bevestiging, belasting, verankering, …) zullen eveneens hun nut bewijzen. Vanuit diezelfde zin voor gebruiksvriendelijkheid kan men via de homepage voor elke renovatieoplossing een printklare websyllabus downloaden, met inbegrip van uitvoeringsdetails en adviezen.
Stappenplan voor de bouwheer

De opdrachtgever vormt vanzelfsprekend een belangrijke partner in elk renovatieproject. De website www.renovatieoplossingen.be omvat dan ook een stappenplan voor de bouwheer met het antwoord op tal van vragen: hoe leg ik mijn doelstellingen vast, welke vereisten stel ik op het gebied van energiezuinigheid, hoe organiseer ik de verbouwing, op welke premies en voordelen heb ik recht, hoe stel ik een planning op...? Via de contactpagina kan de bouwheer tevens de gratis brochure ‘Gids voor de bouwheer’ aanvragen.


Renovatieblog

De webtool bevat ook een blog die het verloop van twee renovatieprojecten (in Spiere en in Mechelen) op de voet volgt. Hiermee wil Wienerberger meer inzicht verkrijgen in de effecten van een doorgedreven schilrenovatie op het wooncomfort en het energieverbruik, op de mogelijke aanpak van bouwknopen en op de financiële aspecten.


De webtool bevat ook een blog die het verloop van twee renovatieprojecten op de voet volgt.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage