Oproep aan ontwerpers: nieuw horecagebouw en speeltuin voor Gentse Blaarmeersen

De site van de Blaarmeersen in Gent is aan een update toe. Farys zoekt een ontwerpteam voor een nieuw horecagebouw en de heraanleg van de grote speeltuin. Kandideren kan tot 16 augustus via deze website

Op het sport- en recreatiepark Blaarmeersen, aan de oostzijde van de vijver, bevindt zich een grote speeltuin met cafetaria. Het horecagebouw voldoet echter niet meer aan de huidige verwachtingen en wettelijke voorschriften. Bovendien is de indeling van het gebouw niet afgestemd op interactie met de speeltuin. Ook de speelzone is aan vervanging toe. De Stad wil helemaal inzetten op een integraal toegankelijke en inclusieve speelzone.

Farys start nu een procedure op om een ontwerpteam aan te stellen. Het gaat over de architectuuropdracht voor de vervanging van de cafetaria door nieuwbouw met recreatiefunctie en polyvalente zaal, én het ontwerp voor de omgevingsaanleg en de bijhorende speelzone.

Daarin zijn volgende expertises noodzakelijk: architectuur, landschapsarchitectuur, technieken, EPB-verslaggeving en coördinatie van de uitvoering en veiligheid. Ervaring moet worden aangetoond met relevante referenties met betrekking tot de opdracht, zowel voor landschapsontwerp en omgevingsaanleg, als voor ontwerp van een publieksgericht gebouw met horecafunctie, voorlopig opgeleverd in de laatste 5 jaar + referenties rond specifieke expertises.

De openbare selectieprocedure verloopt in één fase. De stadsbouwmeester maakt deel uit van de beoordelingscommissie voor de selectie en gunning.

  • TOTALE BOUWKOST – geraamd op 2.130.000 euro excl. btw
  • INDICATIEVE TIMING – start van de uitvoering lente 2023
  • ERELOONBAREMA - binnen de vork van 9% tot 11%
  • SELECTIECRITERIA – Prijs (30%) / Concept (40%) / Aanpak (30%)

 

Bron: Stad Gent
Deel dit artikel:
Onze partners