Oproep aan ontwerpers: opdracht herinrichting Marie Jansonplein Sint-Gillis

De Brusselse Bouwmeester maître architecte lanceert een oproep aan ontwerpers voor de opdracht van de herinrichting van het Marie Jansonplein. Dit plein ligt midden in het hart van Sint-Gillis en wordt gebruikt door een divers publiek dankzij zijn centrale ligging. De opdracht beoogt naast de herinrichting van het Marie Jansonplein ook de herinrichting van de aanliggende delen van de Moskou- en de Jourdanstraat, ook het Munthofplein genoemd.

Het Marie Jansonplein wordt momenteel als weinig aantrekkelijk beschouwd om te verblijven. Het is eerder een doorgangsplek. Deze opdracht is dankzij zijn centrale en strategische locatie tussen het Sint-Gillis Voorplein en het Pierre Pauluspark een unieke kans om een bestaande publieke ruimte om te vormen naar een meer inclusieve ruimte met aandacht voor de landschappelijke en ecologische kwaliteiten.

 

Opdracht

De huidige opdracht betreft het aanstellen van een pluridisciplinair team (stedenbouw, landschapsarchitectuur, verlichting) voor het ontwerp en de omvorming van een bestaande publieke ruimte over een oppervlakte van 13970 m².

Het project maakt deel uit van het vierjaarlijks herwaarderingsplan vastgelegd in het duurzaam wijkcontract ‘Voorplein – Morichar’ 2015-2019 van de gemeente Sint-Gilis.

Het project wordt begeleidt door de bouwmeester maître architecte, die ook deel uitmaakt van de adviescommissie voor de selectie en gunning.

 

Budget: 2.800.000 euro, excl. BTW
Ereloon: forfaitair vastgesteld op 9% ofwel 252.000 euro excl. btw
Vergoeding: 4000 euro voor elk van de 5 teams die worden uitgenodigd en een regelmatige offerte indienen. Voor de laureaat wordt dit bedrag beschouwd als een voorschot op het ereloon.

De link voor de aankondiging van de opdracht vindt u hier.
De uiterste indiendatum is 2 juli 2018 om 10 uur.

Bron: Bouwmeester maître architecte

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage