OPROEP. REFLIP Winter School - Regenerating Kortrijk-Noord

KU Leuven verwelkomt deelnemers om tijdens een zevendaagse interdisciplinaire Winter School scenario's te bedenken om bedrijvenpark Kortrijk-Noord en zijn omgeving te regenereren. De Winter School vindt plaats begin februari volgend jaar en kadert in een lopend onderzoek naar circulaire ontwerpprincipes.

Deelnemers worden uitgenodigd om circulaire overgangsscenario's te co-ontwerpen, gericht op de regeneratie van de industriële bebouwde omgeving van Kortrijk-Noord en haar grondstoffenlandschap. De circulaire denkbenadering van de Winter School impliceert nauwgezet werken met bestaande materiële en immateriële hulpbronnen. Het gaat erom nieuwbouw en het onttrekken van grondstoffen te vermijden en tegelijkertijd bestaande ecosystemen te regenereren.

De Winter School staat immers voor herstellende en regeneratieve benaderingen en richt zich op de kunst van het repareren, hergebruiken en herbestemmen van hulpbronnen in het landschap, de infrastructuur, gebouwen en hun componenten.

Praktisch

De Winter School vindt plaats van 4 februari tot 10 februari 2024. Inschrijven kan gratis tot 6 oktober 2023. Meer informatie over de Winter School vind je hier.

Bron: Vlaams Architectuurinstituut
Deel dit artikel:

Onze partners