Optimaliseer het binnenklimaat met ventilerende lichtstraatmodules

Ventilatie draagt bij tot een gezond binnenklimaat in scholen door een vermindering van verontreinigende stoffen en kooldioxideniveaus. Een verhoging van de productiviteit, de concentratie en de prestaties zijn drie extra voordelen wanneer u een ventilatiestrategie in het ontwerp van een gebouw invoert. De modulaire lichtstraten van VELUX Commercial zijn daarbij niet alleen een visuele eyecatcher, de ventilatiemodules zorgen ook voor natuurlijke ventilatie in een gebouw.

Elektrisch bediende ventilatiemodules zorgen voor frisse lucht en optimaal binnencomfort. Uitgerust met een regen- en windsensor bieden de modulaire lichtstraten een zorgeloze oplossing.

De ventilatiemodules hebben een volledig geïntegreerde kettingmotor die automatische ventilatie van de ruimte mogelijk maakt. Het ontwerp van de modules zorgt ervoor dat er geen visueel verschil tussen de vaste- en ventilatiemodules is wanneer de modules zijn gesloten.


Modules voor rookafvoer

VELUX modulaire lichtstraten bevatten tevens modules voor rookafvoer die worden geleverd met optionele windschermen. De modules en schermen zijn ontworpen om de ophoping van rook binnenin het gebouw te verminderen in geval van brand.

De lichtstraatmodules voor rookafvoer openen tot 700 mm in minder dan 60 seconden. Deze modules zijn enkel beschikbaar met een open systeemaandrijving. Als rolgordijnen gewenst zijn, moet de lokale brandweer om toestemming gevraagd worden.

 

Optimaal leerklimaat

Die kwaliteiten zijn ook de Hessenwaldschule in Duitsland niet ontgaan. Toen deze school de taak kreeg om het oude schoolgebouw te vervangen, ging het voor een ontwerp dat optimaal leren ondersteunt. De leerruimtes in paviljoenstijl worden verbonden door een groot centraal atrium voorzien van VELUX modulaire lichtstraten in lessenaarsdakopstelling. De lichtstraten van het atrium dienen als belangrijkste bron van daglicht en frisse lucht en bieden een comfortabele ruimte om te spelen, te leren en uit te rusten. Lees hier meer over dit schoolproject.

Bron: VELUX Commercial
Deel dit artikel:
Onze partners