Modulaire lichtstraten VELUX Commercial dragen bij tot optimaal leerklimaat in Duitse school

Toen de Hessenwaldschule in Duitsland de taak kreeg om het oude schoolgebouw te vervangen, ging het voor een ontwerp dat optimaal leren ondersteunt, voldoet aan duurzaamheidscriteria en aansluit bij de prachtige natuurlijke omgeving. De modulaire lichtstraten van VELUX Commercial vormen de belangrijkste bron van daglicht en frisse lucht en dragen zo bij tot een comfortabele leeromgeving.

De Hessenwaldschool is gelegen op een open plek bij het dorp Gräfenhausen, een stadsdeel van Weiterstadt in Duitsland. Het nieuwe gebouw van de coöperatieve scholengemeenschap - een ontwerp van Wulf Architekten -  voor ongeveer 700 leerlingen is verdeeld in drie structuren. Kenmerkend zijn de gevels van lichtgrijs metselwerk, waarin grote horizontale raamopeningen met diepe dagkanten zijn aangebracht.


Ideaal leerklimaat

De ruimtes in paviljoenstijl worden verbonden door een groot centraal atrium voorzien van VELUX modulaire lichtstraten in lessenaarsdakopstelling. De lichtstraten van het atrium dienen als belangrijkste bron van daglicht en frisse lucht en bieden een comfortabele ruimte om te spelen, te leren en uit te rusten.

Bovendien dragen de lichtstraten op een natuurlijke manier bij tot een optimaal binnenklimaat. De lichtstraten ​leveren zonnewarmte in de winter en kunnen in de zomer worden geopend voor ventilatie.

Het atrium lessenaarsdak 5-25˚ bestaat uit 84 modules. Ondanks die aanzienlijke hoeveelheid was de montage van alle modules in slechts vier dagen voltooid. 

"De architectuur is prachtig en de hoeveelheid licht is heel aangenaam, net als de temperatuur. We hebben hier een ideaal klimaat. Het is niet alleen een binnenklimaat; het is een leerklimaat", klinkt het bij de directeur van de school. 

Bron: VELUX Commercial
Deel dit artikel:

Onze partners