Oran: de eerste decoratieve lijn van kreon

Oran

De nieuwe oran is een primeur voor kreon. De verlichtingsproducent staat bekend om haar strakke concepten en geometrische ontwerpen, maar deze keer gooiden de ontwerpers het over een andere boeg. Zonder de basisprincipes ‘eenheid in ontwerp, eenvoud in techniek en precisie in detail’ uit het oog te verliezen, kwam de eerste decoratieve lijn van kreon ter wereld.

De decoratieve oran-reeks bestaat uit gependelde armaturen en plafondarmaturen. De armaturen zijn er in het zwart of wit, of in pure materialen zoals brons. De peertjes zelf zijn in een mondgeblazen glazen versie beschikbaar in twee maten, rond- of kegelvormig, in een alabaster versie. In de pendelversie zijn er twee varianten, met of zonder kap.

Inspiratie uit de architectuur

Het design van oran is gebaseerd op het architecturale principe van het plastisch getal. De basisvormen die uit die verhoudingenleer af te leiden zijn, vormen de bouwblokken van het ontwerp van deze nieuwe lijn van verlichtingsarmaturen. Uitgaan van het plastisch getal, betekent werken met ruimtelijke componenten. Dat staat in sterk contrast met de vroegere ontwerpprincipes van kreon, die werden toegepast in het vlak. Oran is met andere woorden een primeur, aangezien dit het eerste ontwerp is dat de ruimte wil claimen en er dominant in aanwezig wil zijn. Dat uit zich zowel in verhoudingen als in afmetingen en materialisatie.

 

Lees verder op intsite.be

Deel dit artikel:
Onze partners