OrganicBoard Pure P2 vertaalt de duurzame aanpak van Pfleiderer

Pfleiderer, een pionier in duurzaamheid, introduceert de OrganicBoard Pure P2, een groene houtspaanplaat. Deze plaat, vervaardigd met biogene lijm en gerecycled hout, vertaalt Pfleiderer's toewijding aan milieuvriendelijke oplossingen. 

Een milieuvriendelijk certificaat

De houtspaanplaat leunt ideaal aan voor wie kiest voor een groene levensstijl. Het is geproduceerd met 100 % biogene lijm (OrganicGlue) en 100 % gerecycled hout, met aan beide zijden een decoratieve gemelamineerde toplaag. Het product werd al bekroond met de Blue Angel, een certificaat voor bijzonder milieuvriendelijke producten en diensten.

opbouw

De basisplaten van deze spaanplaat bestaan voor 100% uit gerecycled hout, waardoor er een aanzienlijke bijdrage wordt geleverd aan het verminderen van afval en het bevorderen van een circulaire economie. Het gebruik van OrganicGlue als bindmiddel biedt niet alleen een duurzaam alternatief, maar maximaliseert ook de besparing van fossiele grondstoffen.

Een kenmerk van OrganicGlue is de formaldehydevrije binding, waardoor schadelijke emissies tot een minimum worden beperkt. Door deze eigenschappen draagt de OrganicBoard Pure P2 niet alleen bij aan milieuvriendelijke bouwpraktijken, maar ontkoppelt het ook de productie zoveel mogelijk van de traditionele afhankelijkheid van stoffen zoals aardgas en ureum. Deze spaanplaat vertaalt de evolutie naar duurzamere en verantwoorde materiaalkeuzes in de bouwsector.

VEELZIJDIG

De hoogwaardige kwaliteit kan zowel worden toegepast als frames en fronten en maakt deze platen geschikt voor diverse toepassingen, variërend van meubel- en winkelinrichting tot interieurdesign. Met een focus op duurzaamheid en gezond wonen voldoen ze aan de strengste eisen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor projecten waar kwaliteit en milieuvriendelijkheid hand in hand gaan.

nieuw hoofdstuk

Het product is een belichaming van de nieuwe weg dat Pfleiderer kiest. Bij de kiem van het bedrijf werd er al gekozen voor duurzaam hergebruik van hout, toen nog impliciet. Vandaag kiezen ze bij Pfleiderer expliciet voor een duurzame wandel. 
De materialen op houtbasis worden steeds meer vervaardigd met gerecycled hout, zoals dit product binnen het Pure gamma. Ondertussen wordt biomassa als belangrijkste energiebron ingezet. Duurzaamheid, in ecologische, sociale, en economische dimensies, is inherent aan het bedrijfsmodel van Pfleiderer. Het streven naar langetermijnsucces gaat hand in hand met klanttevredenheid, het welzijn van onze medewerkers en ambitieuze doelen voor milieu- en klimaatbescherming. Concrete successen in het veiligstellen van de houtleveringsketen, het verhogen van hernieuwbare energie, recycling en het verminderen van broeikasgasemissies onderstrepen die inzet. 
Deel dit artikel:

Contacteer Pfleiderer

Onze partners