Overnacht in het met modder beladen moeras van Shrek

What are you doing in my swamp? Overnachten! Verhuurwebsite Airbnb geeft drie mensen de kans om te eten, te slapen en te leven als een oger in het betoverende moerashuis van Shrek in Schotland. Airbnb beschrijft het kleine huis, met een vloer van aarde, als een afgelegen toevluchtsoord dat geschikt is voor een naar eenzaamheid zoekende oger. Een gelaarsde kat is niet inbegrepen bij de overnachting.

Een vakantiewoning beladen met modder, bedekt met mos en troebel water. Het klinkt niet meteen aantrekkelijk. Al zal deze nieuwe Airbnb-advertentie toch heel wat mensen kunnen bekoren. Het moeras van Shrek ligt op het terrein van Ardverikie Estate, een negentiende-eeuws landhuis in de Schotse Hooglanden. Donkey, de wereldberoemde ezel en beste vriend van Shrek, past tijdelijk op de woning en stelt het daarom voor een beperkte tijd te huur. Shrek zelf is weg voor Halloween.

"Ik hou van alles aan het moeras: het rotsblok aan de voorkant, het bescheiden interieur, de afzondering (ideaal om tot diep in de nacht karaoke te zingen), je snapt het wel.", zegt Donkey enthousiast.

Open ontwerp

Het vakantiehuis beschikt een open ontwerp met een stevig houten bed dat tegen één muur aanleunt, en biedt plaats aan maximaal drie gasten. Een bijpassende tafel en twee houten stoelen nemen plaats aan het open haard aan de andere kant van de woning, dat overeind gehouden wordt door grote boomstammen.

Binnen Shrek's Swamp zijn er ook enkele decoratieve accenten terug te vinden, waaronder een groene oorsmeerkaars, een knipoog naar de scène waarin Shrek een staafje oorsmeer uit zijn oor haalt en het aansteekt. Het bedlampje kreeg de vorm van een opgezette kogelvis. En in echte Shrek-stijl bevindt de badkamer zich op 20 meter afstand van het hoofdgebouw. Gelukkig moet je je niet aantrekken van de 'Pas op'-borden die zich in het drassige moeras bevinden.

Ontbijt met wafels

Shrek's Swamp denkt letterlijk overal aan. Enkel blinde muizen, de gelaarsde kat, hooivorken en boze Duloc Knights ontbreken.

"Zodra je aankomt, zorgt onze conciërge voor een aangenaam en comfortabel verblijf voor jou en je vrienden. Er wordt een rondleiding en maaltijden voorzien, die Donkey zal verzorgen.", luidt het bij Airbnb.

Margarita met een oogbal erin? Check! Flinke naaktslak op het menu? Dubbelchek. In de ochtend trakteert Donkey de gasten op een heerlijk ontbijt met zelfgemaakte wafels of parfait.

Sprookjesverblijf

Van 27 tot 29 oktober 2023 kun je eenmalig overnachten in het moeras van Shrek. Speciaal voor Halloween heeft Airbnb dit unieke onderkomen van de bekende groene oger beschikbaar gesteld in de Schotse Hooglanden. Wat zo'n sprookjesverblijf mag kosten? Niets. Shrek's Swamp is onbetaalbaar, daarom biedt de verhuurwebsite het pand gratis aan via de site.

Om kans te maken op dit verblijf moet je je wekker op 13 oktober 2023 om 19u zetten. Vanaf dat moment kunnen brogres, de fans van Shrek, een verzoek indienen voor een reserveren. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat je de reis naar het moeras wel volledig zelf moet betalen. 

geen primeur

Het is niet de eerste keer dat Airbnb uitpakt met op tv en film geïnspireerde eenmalige promo-advertenties. Zo konden bezoekers al eens de kans krijgen om te overnachten in een weelderige kamer van Moulin Rouge, geïnspireerd op de gelijknamige film. Nog recenter verhuurde Ken het droomhuis van Barbie in Malibu (Californië) via de verhuurwebsite.

Deel dit artikel:
Onze partners