OWA plaatst grootste naadloos akoestisch plafond ter wereld in NAC Houthalen

In het najaar van 2012 opende het Nieuw Administratief Centrum (NAC) van Houthalen-Helchteren de deuren. Onder andere het lokale bestuur, de politie, het OCMW en de bibliotheek vonden een nieuw onderkomen in dit duurzaam ontworpen gebouw. Holistic Architecture 50|5 uit Hasselt maakte het ontwerp en Jansen Finishings uit Meeuwen verzorgde de complete binnenafwerking. Zij plaatsten onder andere een naadloos akoestisch OWAplan-plafond van ruim 1000 m2.
In het najaar van 2012 opende het Nieuw Administratief Centrum (NAC) van Houthalen-Helchteren de deuren. Onder andere het lokale bestuur, de politie, het OCMW en de bibliotheek vonden een nieuw onderkomen in dit duurzaam ontworpen gebouw. Holistic Architecture 50|5 uit Hasselt maakte het ontwerp en Jansen Finishings uit Meeuwen verzorgde de complete binnenafwerking. Zij plaatsten onder andere een naadloos akoestisch OWAplan-plafond van ruim 1000 m2.Peter Lowist, projectleider van Jansen Finishings, vertelt: “Het afwerken van de binnenkant van het pand was een interessante opgave, waarbij we met name veel bezig waren met coördineren. Dankzij de prettige samenwerking met al onze partners zijn alle vloeren, wanden en plafonds volgens planning afgewerkt. In dit gebouw met een gegolfd houten plafond in het atrium en het nagenoeg ontbreken van rechte lijnen in de architectuur was het de grootste uitdaging om aan de verwachting van de klant te voldoen. Zij wilden namelijk een naadloos én akoestisch plafond uit één stuk aan laten brengen met een afmeting van meer dan 1.000 m² zonder dilataties.”Goede samenwerking

“Een optimale samenwerking is van groot belang voor het succes van een project en het behalen van de gestelde deadlines. In dit project en in eerdere samenwerkingen, bewijst OWA dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Daarbij komt dat OWA met het product OWAplan als enige in staat is dergelijke afmetingen naadloos akoestisch te realiseren,” vervolgt Lowist. Gerben Visser, projectleider van OWAplan, vult aan: “Het is prettig om vaker met elkaar samen te werken, omdat je zo elkaars werkwijze goed leert kennen en prachtige resultaten kan leveren.”

Naadloos akoestisch

In het complex is in totaal 2.000 m2 aan naadloze akoestische OWAplan plafonds gerealiseerd. De helft hiervan is toegepast in één plafond in de voorhal van het gebouw. Daarnaast is er nog ongeveer 1.000 m2 geplaatst in gespreksruimten, vergaderzalen en het personeelsrestaurant. Deze OWAplan plafonds zorgen voor de juiste akoestiek in het pand. “De centrale hal heeft met een oppervlakte van 1.000 m2 misschien het grootste naadloze akoestische plafond ter wereld. Dit project was voor ons dus een echte uitdaging,” aldus Visser.

Over OWAplan


OWAplan maakt het mogelijk om een naadloos plafond tegelijkertijd een geluidsabsorberende werking te geven. Hierdoor is het ideaal toe te passen in grote en hoge ruimtes waarbij een prettig akoestisch comfort van belang is. OWAplan is opgebouwd uit een brandwerend, volledig afbreekbaar, geluidsabsorberend en luchtdrukdicht paneel. Dat, samen met een open vlies en de akoestische coating als afwerking, zorgt voor de realisatie van de akoestische verwachtingen met een volledig naadloze afwerking.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners