OWA plaatst plafondpanelen bij de entree van BDO Accountants & Adviseurs

Midden in de bruisende Spoorzone van Tilburg vind je Plan-T, een modern en industrieel kantoorgebouw vol ondernemers en bedrijven. BDO Accountants & Adviseurs is werkzaam op de gehele derde verdieping van het gebouw, waar een prachtig open kantoor is gerealiseerd. Om de akoestiek van de entree van het nieuwe gebouw naar een hoger niveau te tillen, schakelde de bouwheer OWA in.

Akoestieke uitdaging

In 2021 trok de Tilburgse afdeling van het bedrijf in Plan-T. Hoewel het kantoor er prachtig uit zag en de sfeer direct goed voelde, was er nog een uitdaging: de akoestiek. In het pand zijn namelijk veelal harde materialen aanwezig, zoals beton. Dit weerkaatst geluid enorm.

"Met name bij onze entree was er geluidsoverlast.", vertelt Michel van Hoek, Accountant-adviseur bij BDO. "Wanneer onze gastvrouwen telefoongesprekken voerden, was dat overal in kantoor te horen. Daar moest een oplossing voor komen."

Oplossing met industriële look

Deze oplossing werd gevonden door OWA RAW Concrete plafondpanelen bij de entree te plaatsen. Het geluid van onder andere bellende gastvrouwen wordt goed opgevangen dankzij de hoge geluidsabsorptie van de panelen. OWA RAW Concrete oogt als beton, waardoor het naadloos binnen het robuuste ontwerp van het pand past.

"Een passende oplossing voor de akoestiek op ons kantoor.", vindt Michel.

akoestiek in open kantoren

In industriële, open kantoren komen er vaak vergelijkbare akoestische problemen voor. Het open karakter zorgt namelijk dat geluid alle kanten op kan. Met onze akoestische plafonds verbetert niet alleen de akoestiek, maar ook de concentratie en het werkvermogen van medewerkers. Tegelijkertijd blijft de geliefde industriële uitstraling in tact dankzij het als beton ogende uiterlijk van OWA RAW Concrete.

Bron: OWA
Deel dit artikel:
Onze partners