OWA tilt akoestiek KMSKA naar een hoger niveau

Het imposante gebouw van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten trekt direct de aandacht wanneer u door het centrum van Antwerpen wandelt. Dit museum heeft een volledige restauratie en bijzondere verbouwing achter de rug, waarbij het klassieke gebouw nu door middel van inbreiding maar liefst 40% meer exporuimte met modern uiterlijk heeft. Dankzij OWAplan is ook de akoestiek in het museum naar een hoger niveau getild. Zo komt de schone kunst nog meer tot haar recht.

De entree, de volledige eerste verdieping en het restaurant in het pand genieten nu van de onzichtbare luxe van akoestisch comfort. Ook de nieuwe expo-ruimten (voormalig vier historische binnentuinen) en het doorkijkluik hiertussen zijn voorzien van OWAplan. Dit vangt geluid en galm op, waardoor dit niet van de ene naar de andere ruimte verplaatst.

De toegepaste akoestische plafonds zorgen voor een duidelijk merkbaar verschil in rust en balans. Schelle geluiden worden geabsorbeerd en galm en echo worden opgevangen, waardoor u kunt genieten van de stilte die in musea heerst. Zo blijft alle aandacht bij de kunst. En dat verdient het!

Het KMSKA is een prachtig museum vol klassieke én moderne kunstwerken, wat zeker de moeite waard is om te bekijken. Ervaar bij een bezoek ook direct de museumkwaliteit akoestiek van OWAplan in het echt.

Deel dit artikel:
Onze partners