OWAplan Home: museumkwaliteit akoestiek in huis

Het onzichtbare puntje op de i voor interieurontwerp van woningen: goede akoestiek. Door niet alleen het oog, maar ook het oor mee te nemen in een interieurontwerp, creëer je woningen waar men prettig leeft en optimaal tot rust komt. OWA’s nieuwe website OWAplan Home vestigt aandacht op akoestiek in woningen. Je vindt er tips, bijzonderheden rondom akoestiek en inspiratie. Én je ervaart het verschil tussen ruimten met en zonder OWAplan via video’s.

OWAplan wordt volop toegepast in vooraanstaande musea, theaters en restaurants. Logisch: hier wordt geïnvesteerd in de beleving van bezoekers. Maar waarom wel de voordelen van goede akoestiek op een avondje uit, maar niet in de ruimten waar je de meeste tijd van jouw leven doorbrengt? Met zijn nieuwe website brengt OWA de voordelen van een akoestisch plafond aan het licht bij (toekomstige) woningbezitters.  

Bekijk hier de musea in Nederland en België met OWAplan.

Galm en echo in huis verhelpen

Moderne woningen bestaan vaak uit veel harde materialen, zoals grote glaswanden, betonnen muren of stenen vloeren. Deze materialen zorgen voor een mooi plaatje en een luxe uitstraling. Maar op akoestisch vlak zijn deze materialen geen favoriet: ze weerkaatsen geluid enorm. Een akoestisch plafond zorgt voor een prettig akoestisch klimaat, ook in ruimten met harde materialen.

In deze video laat Anne Bruinsma, akoestisch expert bij OWA, het verschil horen tussen een ruimte met én zonder OWAplan.

Akoestische rust, ook in een woonkamer vol mensen

Bezoek, een verjaardag of vrienden die langskomen; natuurlijk nodig je graag mensen thuis uit. Maar dat is lang niet altijd rustgevend. Er staat een muziekje op, overal zijn gesprekken en men moet steeds harder praten om zichzelf verstaanbaar te maken.

OWAplan biedt de oplossing. Een plafond met hoge geluidsabsorptie zorgt voor rust, ook wanneer de ruimte vol staat met mensen. Geluid wordt plaatselijk opgevangen. Dat zorgt voor rust en meer wooncomfort.

 

Ook museumkwaliteit akoestiek in huis? Ontdek het op www.owaplan.nl

Deel dit artikel:
Onze partners