ParkLife 2015 met focus op toekomst van de stad Tienen

Voor de tweede maal slaat ParkLife in augustus zijn tenten op in het stadspark in Tienen. Het initiatief gaat uit van opgewekTienen, AST 77 en RISO Vlaams-Brabant. Samen met 60 verenigingen, organisaties, handelaars, ondernemers en kunstenaars wordt het groene hart van de stad omgetoverd tot een creatieve ontmoetingsplek. De witte picknicktafels, activiteiten voor jong en oud en het StadsForum zorgen voor extra dynamiek.

AST 77

Sinds enig tijd is het architecten- en ingenieursbureau bezig om vanuit burgerparticipatie het debat over de publieke buitenruimte en de toekomst van de stad Tienen open te trekken. Buiten de verschillende rondetafelgesprekken, StadsSafari’s en stadsdebatten uit het verleden, trachten zij vanuit individuen enerzijds en vanuit de gemeenschap anderzijds een aftoetsing te maken met de morfologische, sociale, ecologische en creatieve vorm van de huidige stad.


ParkLife 2015 

ParkLife gaat door op elke zondag tussen 9 en 30 augustus. Nieuw in deze editie is de focus op de ‘toekomst van de stad’. Hoe ziet de ideale stad er uit? Op welke manier willen we samen in de stad leven? En hoe kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en de rijkdom aan planten en dieren beschermen?

Daarom zet ParkLife 2015 in op 4 stedelijke thema’s:

    De sociale stad – aandacht voor de verschillende groepen in de stad
    De ruimtelijke stad – aandacht voor de kwaliteit van de buitenruimte
    De ecologische stad – aandacht voor groen, natuur, voedsel,...
    De creatieve stad – aandacht voor kunst en cultuur

De initiatiefnemers nodigen alle inwoners uit om mee na te denken over de toekomst van Tienen. Lezingen, workshops en spontane babbels leveren nieuwe inzichten over hoe Tienen anders kan.

Verder op het programma van deze editie: picknick in ’t park, straattheater, de lancering van het Soepcafé, tango-initiaties, crea-ateliers voor kinderen, een spelnamiddag, een repaircafé voor fietsen en zoveel meer.

Het volledige programma is hier terug te vinden.

 

Bron: AST77
Deel dit artikel:

Onze partners