PIO: cv-haard voor passief- en lage energiewoning

In de huidige markt komen kleinere en sterk geïsoleerde woningen met lagere verwarmingsbehoeften steeds sterker opzetten. De PIO-kachel van DDG betekent de volgende stap in de evolutie, en staat voor een minimale uitstoot, een vernieuwd design en de doordachte verhouding tussen directe warmte en gerecupereerde/waterzijdige warmte, waardoor de kachel uiterst geschikt is voor passief- en lage-energiewoningen. Het product komt in het voorjaar van 2014 op de markt.
In de huidige markt komen kleinere en sterk geïsoleerde woningen met lagere verwarmingsbehoeften steeds sterker opzetten. De PIO-kachel van DDG betekent de volgende stap in de evolutie, en staat voor een minimale uitstoot, een vernieuwd design en de doordachte verhouding tussen directe warmte en gerecupereerde/waterzijdige warmte, waardoor de kachel uiterst geschikt is voor passief- en lage-energiewoningen. Het product komt in het voorjaar van 2014 op de markt.




Compact kacheltje

‘PIO’ is een compact en goed geïsoleerd kacheltje dat zich perfect leent voor passief- en lage-energieconstructies. Het basisprincipe van DDG blijft gelden: de haard kan op de centrale verwarming worden aangesloten, brandt op de ecologische en hernieuwbare brandstof hout en draagt bij tot zowel de verwarming van de woning als de sanitaire warmwatervoorziening. Nieuw is dat de stralingswarmte van deze kachel sterk wordt teruggedrongen en dat de door de verbranding vrijgekomen warmte voor lange tijd kan worden opgeslagen in een buffervat, om te worden vrijgelaten wanneer de gebruiker er behoefte aan heeft.

Technologisch innovatief aan het ontwerp is de uitgekiende verbrandingstechniek met intelligente luchtverdeling. De gegenereerde warmte wordt opgeslagen in een buffervat, om op het gewenste moment voor verwarming of sanitair warm water te worden ingezet. In de meeste gevallen zal PIO met een thermisch zonnesysteem worden gecombineerd, waardoor geen klassieke brandstoffen (gas, stookolie …) nodig zijn.


Kenmerken

-Totaal nom. vermogen: 6 kW
-Straling (1/3): 1-2 kW / waterzijdig (2/3): 4-5 kW
-CO< 0,10 %
-Verbruik: 1,8 kg/uur –enkel hout, geen kolen – rendement 81%
-Design: mooie slanke kachel met uitgebalanceerde verhoudingen
-Sterk geïsoleerd + IR-ruit
-Technisch: bijzonder performant door uitgekiende verbrandingstechniek met intelligente luchtverdeling.
-Uitvoeringen in standaard antracietgrijs
-Afmetingen: B 365 x H 1160 x D 430 mm (maatwerk mogelijk)

Deel dit artikel:

Onze partners