Poro debietremmer van Ecobeton genomineerd voor Innovatieprijs

VLARIO, het overlegplatform & kenniscentrum voor rioleringen- en afvalwaterzuiveringssector in Vlaanderen, heeft de Poro debietremmer van ecobeton water technologies genomineerd voor de Innovatieprijs 2020. Uit 38 genomineerden selecteerde de jury 5 inzendingen, waaronder deze inventieve oplossing om overstromingen te voorkomen.

VLARIO wil de innovatie in het stedelijk waterbeheer en de riolering stimuleren door een podium te bieden waar organisaties (bedrijven én overheden) hun innovatie kunnen tonen door middel van een prijsvraag. De inzendingen worden getoond op de website van VLARIO.

 

Poro debietremmer

De Poro debietremmer van ecobeton water technologies is een praktische en economische oplossing voor het voorkomen van overstromingen, door toepassing van de derde trede van Lansink: bufferen met vertraagd afvoeren, in plaats van of als aanvulling op infiltratie.

Toepassing en eigenschappen:

  • Locaties waar infiltratie moeilijk/onmogelijk is
  • Modulair: afstromend opp. tss. 500-10000 m²
  • Debietremmer uit poreuze beton: performant tot min. 1L/s
  • Lage inbouw/verstoppingsvrij
  • Onderhoudsarm

 

Stemprocedure

Tijdens de VLARIO-dag op 31 maart 2020 in Antwerp Expo presenteren de genomineerden hun innovatie.

De deelnemers van de VLARIO-dag kiezen de winnaar. In de eerste stemronde vallen de 2 laatste af. In de tweede stemronde dient de winnaar 50% van de stemmen te halen. Als dit niet het geval is, valt de laatste af en wordt een derde stemronde ingelast om de winnaar te kennen.

Bron: Ecobeton
Deel dit artikel:
Onze partners