Prestigieus wonen in Waregems Waterfront

In Waregem rijst een nieuwe hotspot op, en dat mag je gerust letterlijk nemen. Waterfront telt 2 woontorens van maar liefst 45 meter en de site vormt ook de thuis voor kantoren en een hotel. Waterfront wordt nu al de poort naar Waregem genoemd en is enorm populair. Het adembenemend zicht en de unieke architectuur zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen. De woontorens werden geïsoleerd met Utherm Wall L van Unilin Insulation.

Waterfront brengt wonen, werken, verblijven en recreatie samen op één prachtige plek. Het complex wordt gebouwd door projectontwikkelaars Ion, Steenoven en Alheembouw. De ligging aan de stadionvijvers van de Elindus Arena (het vroegere Regenboogstadion), spreekt menig voetbalkenner aan. Maar ook niet-voetbalfans zullen zich hier thuis voelen. Er zijn immers tal van restaurants, winkels en recreatiemogelijkheden vlakbij.

Het startschot voor het volledige project werd gegeven in 2018. Intussen zijn de kantoorgebouwen al in gebruik en ook het Parkhotel mocht al z’n eerste gasten ontvangen. De ruwbouw van de woontorens is net afgerond en werd geïsoleerd met Unilin Insulation. Wie in Waterfront gaat wonen, zal wel nog even geduld moeten uitoefenen. De oplevering van de bijzondere woontorens wordt in 2023 verwacht.

 

Wonen in Windsor of Ascot

De woontorens Windsor en Ascot zijn ongetwijfeld de eyecatchers van Waterfront. Samen tellen ze 120 royale appartementen die dankzij hun infinity windows een panoramisch zicht zullen bieden aan hun bewoners.

De innovatieve architectuur combineert een Y-structuur met een unieke kartelvorm voor de terrassen. Het resultaat is een groot aantal hoekappartementen die de weidsheid van het uitzicht extra kracht bijzetten.

 

Onze isolatie in de woontorens

De enorme gevels van de twee woontorens zijn geïsoleerd met Utherm Wall L van 16 cm.

“Onze keuze viel op Unilin Insulation voor hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien zijn ze ook een lokale producent, wat een grote meerwaarde betekende voor de levering. We kozen voor een dikte van 16 centimeter om aan de hoge eisen voor de EPB-normen te voldoen”, vertelt projectleidster Ruth Pauwels van BAM Interbuild – aannemer voor de ruwbouw.

Bovenop de isolatielaag komt lichte natuursteen. Deze gevelbekleding zal ongetwijfeld bijdragen aan de iconische uitstraling van dit prestigeproject in Waregem.

Deel dit artikel:

Contacteer UNILIN Insulation

Onze partners