Print Acoustics-panelen combineren absorptievermogen met impactresistentie

Triplaco stelt de collectie Print Acoustics-akoestische panelen voor om allerhande storende geluiden te absorberen en te reduceren. De Print Acoustics-panelen bieden akoestische oplossingen voor vaste of verplaatsbare scheidingswanden, kastwanden, muurbekleding, binnendeuren en projectbouw.

Architecten, interieurdesigners en akoestische studiebureaus stelden vaak de vraag om een product te ontwikkelen dat decoratief, absorptief performant, impactresistent en makkelijk te onderhouden is. Triplaco zegt met de collectie Print Acoustics aan deze behoefte te voldoen.

De panelen bevatten een doorboorde mdf-kern bekleefd met een Ntgrate-toplaag van geweven vinyl.  Een glasvezel  wordt geco-extrudeerd met  een tweekleurige pvc-mantel.  Daarmee wordt via screenweeftechnologie een textiel geweven. Dit textiel is zeer dicht geweven, maar toch luchtdoorlatend en wordt als toplaag gebruikt op de akoestische kern. De Helmholtz-resonantie gebeurt hier door frictie van de geluidsmoleculen in de dichtgeweven toplaag en de ontspanning in de geboorde holtes van de mdf-kern. Het product is 3D-aanraakbaar, gemakkelijk te onderhouden, slijt- en stootvast,  akoestisch onzichtbaar en heeft een hoge alpha w-waarde van 0.9. In muuropbouw: 70 mm met 50 mm minerale wol.

 

Deel dit artikel:
Onze partners