Profel introduceert nieuwe techniek voor pvc-ramen met houtlook

Het Belgische familiebedrijf Profel introduceert op Batibouw ramen van pvc die door middel van de rechte hoekverbinding een houtlook krijgen. Dankzij de rechte hoekverbindingen is er niet langer een schuine lasnaad in de raamhoeken die verraadt dat het om pvc gaat. Op die manier geeft Profel de klassieke keuze tussen ramen van hout, aluminium of pvc een nieuwe dimensie. 

Authentieke uitstraling

Een houtlook in pvc is geen nieuwigheid meer. Tot nu toe verraadde de schuine lasnaad in de raamhoeken toch nog dat het om pvc ging. Bij een houten raam zijn dit horizontale verstekken. Profel L heeft een systeem ontwikkeld om deze traditionele rechtehoekverbindingen nu ook op pvc toe te passen. De pvc ramen krijgen hierdoor een authentieke uitstraling van hout. Daarbij worden het gebruiksgemak, de isolatiewaarden en de hoge kwaliteitseisen van pvc, zoals wind-, water- en geluidsdichtheid behouden. De ramen zijn verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpalet en in talloze houtnerfimitaties.

 

Laktechnieken

Ramen van echt hout moeten intensief onderhouden worden. Hiervoor heeft Profel laktechnieken ontwikkeld die een langer onderhoudsvrij raam garanderen. De ramen en deuren krijgen voor het lakken een drievoudige drenking tegen onder meer schimmels die tevens zorgt voor een betere hechting van de lak. De verschillende houten onderdelen worden voorzien van twee statische laklagen vooraleer ze tot een raam worden samengesteld. Die laklagen stemmen overeen met de vijf traditionele borstellagen. De plaatsen die traditioneel gevoelig en kwetsbaar zijn voor houtrot worden daardoor beter beschermd.

 

Verbeterde voorbehandeling voor aluminium

Onder meer door de toenemende luchtvervuiling in de Benelux gaat traditioneel voorbehandeld aluminium in de toekomst niet meer volstaan. Daarom start Profel vanaf het voorjaar van 2016 met een standaard pre-anodisatie van alle aluminium profielen die in contact komen met de buitenwereld. Deze voorbehandeling sluit roestvorming onder de laklaag uit en zorgt voor een betere hechting van de lak. Hierdoor biedt Profel de hoogst mogelijke certificatiewaarde op het vlak van voorbehandeling. De in eigen huis gemaakte high durability poederlakken garanderen daarbij een langdurige kleurvastheid.

Deel dit artikel:

Onze partners