Provinciale Prijs voor Architectuur 2013 Oost-Vlaanderen

Provincie Oost-Vlaanderen schrijft de Provinciale Prijs voor Architectuur 2013 en de Architectuurprijs 2013 van de Provinciale Raad van de Orde van Architecten van Oost-Vlaanderen uit, ter waarde van 5000 en 2500 euro. De prijzen gaan naar projecten omtrent nieuwe woonvormen die in gebruik werden genomen voor 1 juni 2013. Inschrijven voor deze prijzen kan tot en met 28 juni.
Provincie Oost-Vlaanderen schrijft de Provinciale Prijs voor Architectuur 2013 en de Architectuurprijs 2013 van de Provinciale Raad van de Orde van Architecten van Oost-Vlaanderen uit, ter waarde van 5000 en 2500 euro. De prijzen gaan naar projecten omtrent nieuwe woonvormen in Oost-Vlaanderen die in gebruik werden genomen voor 1 juni 2013. Inschrijven voor deze prijzen kan tot en met 28 juni.


Vorig jaar viel het project Artevelde Hogeschool, Campus Kantienberg in de prijzenDe eerste Prijs voor Architectuur werd uitgereikt in 1993: dit jaar viert de provincie dus 20 jaar Architectuurprijs Oost-Vlaanderen. In samenhang met deze Provinciale Architectuurprijs reikt de Oost-Vlaamse Provinciale Raad van de Orde van Architecten een bijkomende prijs uit ter waarde van 2500 euro.


Nieuwe woonvormen

Met deze zoektocht naar nieuwe woonvormen zoals co-housing, kangoeroewonen of passiefwoningen wil de provincie Oost-Vlaanderen een bijdrage leveren aan een samenleving waar kwalitatief en betaalbaar wonen voor iedereen haalbaar blijft. Experimenten rond binnenhoven, compacte buurtparkings in plaats van individuele garages, vergroening door het vrijmaken van binnenkernen van bouwblokken en slimme inplantingskeuzes die de vermindering aan private open ruimte compenseren en de sociale contacten stimuleren behoren daar ook toe.

De prijs is voorbehouden voor projecten gerealiseerd in Oost-Vlaanderen en waarvan de ingebruikname plaatsvond voor 1 juni 2013. De stedenbouwkundige vergunning dient afgeleverd te zijn na 1 juni 2007. De uiterste inzenddatum is 28 juni 2013.


Jury

De inzendingen worden voorgelegd aan een jury die bestaat uit de volgende personen: Hilde Heynen, Goedele De Smet, Luc Binst (laureaat Architectuurprijs 2011), Joachim Declerck, en Dirk Mattheeuws, die als stemgerechtigd lid ook de Oost-Vlaamse provinciale Raad van de Orde van Architecten zal vertegenwoordigen.

Alle voorwaarden omtrent deelname vind je hier.
Deel dit artikel:
Onze partners